Yükseköğretim Strateji Belgesi Çalıştayı sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarp Özer - YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Yükseköğretim Kanunu'nu Meclis'in yeni dönemine yetiştirmeyi planladıklarını bildirdi.

Çetinsaya, başkanlığında TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'nde yapılan Yükseköğretim Strateji Belgesi Çalıştayı sona erdi.

Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basın temsilcilerinin katıldığı çalıştayda, yükseköğretimin yönetimi, araştırma ve lisansüstü, akademik kariye alanı, yükseköğretimin uluslararasılaşması, eğitim-öğretim, üniversite toplum / iş dünyası ilişkisi, yükseköğretime erişim ve giriş sistemi, yükseköğretimin finansmanı ve kalite konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının bitiminde konuşan Gökhan Çetinsaya, katılımcılara teşekkür etti. Düzenledikleri çalıştayların, belgenin hazırlanmasına önemli katkı sunacağını dile getiren Çetinsaya, ''Stratejik belge çalışmaları yapılandırmanın artık bir kanuna dönüşmesi yolundaki aşamaları da temsil ediyor. Bu stratejik çalışma yeni hazırlanacak yasasının girişini, zeminini oluşturacak. Hedefimiz de inşallah yaz boyunca yoğun bir şekilde çalışarak Meclis'in yeni dönemine yetiştirmek'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber