Basit önlemlerle ağız kokusunu engelleyebilirsiniz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Özel Dentatürk Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taner Okşan, nefeste oluşan kötü kokuların kaynağının büyük oranda ağız içi kaynaklı olduğunu belirterek, basit yöntemlerle bunun önlenebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Taner Okşan, özellikle ağız ve diş sağlığı konusunda ağız kokusunun toplum arasında rahatsızlık yaratan sorunların başında geldiğini kaydetti. Basit önlemlerle ağız kokusunun önüne geçilebileceğine işaret eden Prof. Dr. Okşan, bu konuda ağız kokusuna neden olan etkenlerin çok iyi teşhis edilmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Okşan, "Ağız içinde oluşan çürükler başlıca ağız kokusu sebeplerinden biridir. Diş çürükleri öncelikli olarak tedavi edilmelidir. Bunun yanı sıra diş taşı temizliği ve varsa dişeti hastalığı konusunda tedavi görmek gerekmektedir." dedi.

Ağız kokusunu önlemek için alınabilecek basit yöntemlerin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Okşan, "Örneğin sakız çiğnemek, diş ipi kullanmak, dişleri fırçaladıktan sonra gargara yapmak, yemeklerde tarçın kullanmak (ağız içi bakterilerle mücadelede yardımcıdır), yemekleri iyi çiğneyerek yemek, bol su içmek, ağızdan nefes almaya (uyurken) sebep olan burun tıkanıklıklarını gidermek ve sigarayı bırakmak herkesin ağız kokusunu gidermek için uygulayabileceği basit önlemlerdir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber