KESK Başkanı Özgen: 4+4 kararı hükümetin baskısıyla alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Başkanı Lami Özgen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun hükümetin iradesinin gölgesinde kaldığını iddia etti.

Kurulun bugünkü toplanmasından memur maaşlarına bu yıl için 4+4, gelecek yıl için 3+3 zam kararı çıktı. Kurulda üyelerin 7'sinin onayı ile geçen karara 4 üyede ret oyu verdi. Konfederasyonlar bu teklife tepki gösterdi. Devlet Personel Başkanlığı'nın önünde toplanan sendikacılar, kurul aleyhine slogan attı, çıkan kararı protesto etti.

KESK Başkanı Lami Özgen, yine imza ve yetkilerin daraltıldığını, 30 Nisan'da başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin gerçek anlamda toplu sözleşme olmadığını kaydetti. Demokratik ve siyasal taleplerinin göz ardı edildiğini savunan Özgen, ek ödeme ve unvan talepleri olduğunu söyledi. Özgen, kurulun iradesinin hükümetin gölgesi altında kaldığını savundu.

4+4 şeklindeki zammın memurların ihtiyaçlarını karşılamayacağını ifade eden Özgen, 3 konfederasyonu görüşmelere katılmamayı önerdiğini, fakat Memur-Sen'in saat 3'te toplantıya katıldığını söyledi. ?Hakem kararı bir şike kararıdır.? diyen Özgen, bu kararın hükümetin baskısıyla alındığını dile getirdi. Özgen, kendi konfederasyonlarının eylem ve tutumlarıyla mücadelesine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber