Sabah Gazetesi: Zam, özel sektörde yapılanın üzerinde..

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 07:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZELİN ÇOK ÜZERİNDE

Beklentilerin çok üzerinde gerçekleşen ve yüzde 11'i bulan zam oranlarıyla kamunun cazibesi daha da arttı. Çünkü Secretcv. com'un, bin 225 firma ile yaptığı 2012 yılının zam oranlarını araştırdığı anket sonuçlarına göre özel sektör çalışanları ortalama yüzde 8 zam aldı. Aynı şekilde Mercer'ın yaptığı ücret araştırmasına göre şirketler çalışanlarına bu yıl yüzde 7.5-8 oranında zam yaptılar. Türkiye Personel Yönetimi Derneği (Peryön) tarafından hazırlanan 2012 yılı ücret artışları anketine göre de özel sektörde personele yapılacak ortalama maaş zammı yüzde 7.5 olarak belirtilmişti. Ancak özel sektörden birçok şirket, bu oranların çok daha altında zam yaptı. Ayrıca hiç zam yapmayan firmaların sayısı da oldukça yüksek.

"4+4"LÜK ZAMMIN PERDE ARKASI

Toplantıda tarafların gergin tartışmalar yaşadığı ve zam önerilerinin görüşmelere damgasını vurduğu ortaya çıktı. Gerginliğin artması üzerine heyete başkanlık eden Sayıştay Başkanı Recai Akyel'den "uzatmayın" uyarısı geldi. Hatta Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik'le telefonla görüştü. (Burcu ÇALIK-ANKARA)

ŞİMŞEK: OTURUP BÜTÇEYE BAKACAĞIZ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçenin üçte birinin memura gittiğini belirterek, "İmkânlarımızın çok ötesine taştı. Onun için de oturup şimdi bütçeyle ilgili ne tür tedbirler alacağız, ona bakacağız" dedi. Şimşek, "Resim son derece açık ve net. Bütçede 75 milyonun hakkı, hukuku var. Sadece memur ve işçinin değil. Bütçenin üçte biri memura gidiyor. 2002'de bütçenin yüzde 18'i kamunun personel giderlerine harcanıyordu" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber