Cemil Çiçek'in oğlu EPDK üyesi oldu

Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de memur olarak işe başlayan Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in oğlu, önce TEKEL'e, şimdi de Enerji Piyasası Kuruluna yönetici oldu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in oğlu Çağrı Çiçek, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu üyesi oldu. TBMM'de memur olarak işe başlayan Çiçek, daha sonra TEKEL Sigara Sanayine yönetim kurulu üyesi olmuştu. Çiçek, şimdi de EPDK üyesi olarak atandı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce bu atamayı eleştirerek, ?'Cemil Çiçek oğlunu TEKEL Yönetim Kurulu üyesi yapmıştı, TEKEL satılınca, EPDK Yönetim Kurulu üyesi yaptı. Bu konuda oldukça başarılı, hiç zaman kaybetmiyor ama astsubaylara, uzman erbaşlara, memura ya da tutuklu milletvekillerine geldiğinde hiç sesini çıkaramıyor'' dedi.

Çağrı Çiçek ile ilgili atamalar TBMM'de daha önce de tartışıldı. Cemil Çiçek'in, Genel Kuruldaki bir konuşmasında ?Kanun önünde herkes eşittir, eşit haklardan da yararlanması gerekir? açıklaması üzerine, CHP'li Muharrem İnce, AKP hükümetleri döneminde işe başlatılan milletvekili ve bakan çocuklarını açıklamıştı. Bu isimler arasında, Çağrı Çiçek de yer aldı. Çiçek ise oğlunun ?Vatandaşlık hakkını? kullanarak işe girdiğini belirtti. Çağrı Çiçek, 2004 yılında Türk Akreditasyon Kurumu'nda çalışan Seda Ünsal ile evlenmiş, nikah şahitliklerini de Başbakan Erdoğan yapmıştı.

Gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber