Özürlü devlet memurunun feryadı

Haber Giriş : 27 Haziran 2005 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1,5 yıl önce özürlü personel sınavı ile çanakkalede bir kamu kuruluşunda memur olarak göreve başladım. 1,5 senedir çanakkalede ev aramaktayım. Ev fiyatları benim maaşım kadar olduğu için evli olmama rağmen 3 özürlü arkadaşımla 400 milyona bir ev tutup orada kalmaktayız.

Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için eşimi ailemin yanında bırakmak zorunda kaldım. Ortopetik ve ruhsal yönden özürlüyüm. Ruhsal rahatsızlığım raporumda "tedavi edilebilir" yazmaktadır.

Çalıştığım kurumdan ailevi sebepler ve ekonomik durumumun iyi olmadığını belirterek memleketime tayin talabinde bulundum. Ispartadaki kurumdan mafakat istendi ama çalıştığım kurum muvafakat vermedi. Şu an pisikolojim gittikçe bozulmakta, hem ailem hem ben çok zor durumdayım.

Kendi memleketimde, çanakkalede, uygun fiyata ev bulamıyorum. Benim dedemin babası eğer çanakkalede şehit olmamış ve dedem öksüz olmamış olsaydı, babamı belki okutabilir belki o da bana daha iyi imkanlar sağlayabilirdi. Kendi memleketimde kendi insanlarımızın yaptığı bu gevur eziyeti kanıma çok dokanmaktadır.

Sizlerden bu vicdansız insanların sırf öğrenci ve üst düzey memurlar olduğu için kira fiyatlarını bu kadar yükseltmelerine kanunen bir çözüm bulmanızı istiyorum.

Benim gibi özürlü memur eşi çalışmayan 550 ytl maaş alan kişilere de devletin yardım etmesini, hiç olmazsa kalacak konut tahsis etmesini istiyorum. Çünkü bir çok kamu kuruluşunu lojmanları atıl vaziyette beklemektedir. Hiç olmazsa buralarda ihtiyacı olan kişilerin kalması sağlanmalıdır.

Saygılarımla ...

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: memur32

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber