Yaz ve Güz Dönemi Seminerleri İçin Ek Ders Verilecek mi?

Geçen yıl içerisinde, ilköğretim okulları bünyesindeki öğretmenlerin, öğretim yılı başında ve sonunda, seminer niteliğinde yapmış olduğu meslekle ilgili çalışma sürelerinde kendilerine ders dışı hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin ödenip ödenmeyeceği konusunu ele almış ve iki Bakanlığın farklı görüşlere sahip olduğunu belirtmiştik. Bugün ise bizlere ulaşan bir bilgiyi yayımlıyoruz. Bu bilgide uygulamadaki sorunlardan dolayı yaşananlar açık bir şekilde görülmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Haziran 2005 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz dönemi ve güz dönemi ek dersleri nasıl farklı oluyor?

Kayseri'de Büyükşehir belediyesi sınırları içinde ve diğer ilçelerde yaz dönemi ve güz döneminde öğretmenlere ödenecek ek ders ücretlerinin saati konusunda tam bir komedi yaşanmaktadır.

Örneğin Kocasinan ilçesindeki seminer çalışmalarında;
Sınıf öğretmenleri : 15
Branş öğretmenleri 18 saat ek ders

Melikgazi ilçesinde;
Sınıf öğretmenleri : 12
Branş öğretmenleri 15

Tomarza ilçesinde;
Sınıf öğretmenleri 12,
Branş öğretmenleri 15
vb.. uygulamalar olmaktadır.

Her ilçede ve her okulda da yönetmelik ve genelgeler okul müdürü ve idarecilerin " ben böyle anlıyorum arkadaş !" şeklinde bir yorumu var ki yönetmelikleri tam Levent Kırcalık bir durum yani.

Bu işler ne zaman düzene girecek. Ne zaman kanunlar,yönetmelikler ve genelgeler kişilerin sanatsal yorumlarından arındırılıp gerçek ortaya çıkacak.

Saygılarımla

"Haber Gönder" yoluyla yazan: Süreyya

NOT: Bu sorun bütün ülkede yaşanmaktadır. Sorunun bir kısmı idarecilerden kaynaklanmaktadır. Diğer yandan sorun mahkemelere de intikal etmiş ve verilen kararlar bulunmaktadır. Konuya ilişkin olarak Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının iki farklı görüşünü içeren haberimizi görmek için tıklayın.

Milli Eğitim bakanlığının kendi çalışanlarına yaptığı uygulamalardan birisi aynı uygulama idarecilerde de kaynaklandı sorun mahkemede çözüldü bu konuda maliye bakanlığı ödensin diyor bakanlık ödenmesin diyor
Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıklarından İki Farklı Görüş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber