Cevapları Olmayan Sınav: KPSS

İki hafta önce yapılan ÖSS sınavının soru ve cevapları ÖSYM tarafından aynı gün içinde saat 16:00'da açıklandı. Ama 2-3 Temmuz 2005 tarihlerinde yapılan KPSS-Öğretmenlik ve KPSS-A sınavlarının cevapları ÖSYM tarafından açıklanmamış ve açıklanmamaktadır. Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun kararından sonra ÖSYM'nin bu kez gerekli tedbirleri alacağını düşünüyorduk ama yanılmışız. ÖSYM bu yıl da hiçbir tedbir alamamış ve cevapları olmayan bir sınav yapmıştır. Devamı için tıklayın.

Haber Giriş : 04 Temmuz 2005 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en ciddi ve güvenilir kurumu sıralamasında ÖSYM üst sıralardadır.

Ancak bu ülkenin en ciddiyetsiz iş ve işlemlerinden, cevapları olmayan bir sınavın yapılması da, hiç şüphe yokkki en üst sıralardadır. Ve bu da ÖSYM'ye aittir.

ÖSS ile gerekli güveni sağlamış olan ÖSYM'nin 1999 yılından bu yana yaptığı memur sınavlarının (DMS, KMS, DİS ve KPSS) hiçbirisinin soru ve cevapları yayımlanmamıştır. Bu büyük bir görev ihmalidir. Bu ciddiyetsizlik "telif hakları", "soruların bir sonraki yıl kullanılması" gibi gerekçelerle telafi edilemez.

Daha önce de belirtmiş olduğumuz üzere, gerekli tedbirleri almadığı için ÖSYM hakkında Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Denetleme Kurulu ve Başbakanlığa bağlı Başbakanlık Teftiş Kurulu aracılığı ile gerekli soruşturma yapılmalı ve ilgililer hakkında ilgili disiplin ve cezai işlemler yapılmalıdır.

Sürecin başlayabilmesi için adayların Cumhurbaşkanlığına ve Başbakanlık Teftiş Kuruluna bir dilekçe ile başvurması yeterli olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber