İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

65 yaş aylığı haciz edilemeyecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 22:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Meclis'e sunulan torba yasa tasarısından emeklilere sosyal yardım çıktı. 65 yaş aylığına yönelik hacizler de kaldırılacak

TBMM'YE sunulan torba yasa tasarısından emekliye de müjdeli haber geldi. Sosyal yardımlarda "herhangi bir sosyal güvencesi bulunmama koşulu" kaldırılırken zor durumdaki emekliler de yardım alabilecek. Emekli ya da düşük ücretle sigortalı çalışırken yardım aldığı için açılan yüzlerce dava da düşecek. Borcu olsa da 65 yaş aylıklarına haciz konulamayacak. Toplam 70 bin öğretmen ve polis memuru alımının önünü açan torba yasa tasarı yasalaştığında, emeklilere yardımdan İşsizlik Sigortası Fonu'na kadar birçok yeni düzenleme yaşama geçecek.

MAAŞLAR HACZEDİLEMEYECEK

Meclis tatile girmeden çıkarılacak yasa ile aile içindeki kişi başına düşen geliri, asgari ücretin net tutarının 3'te birinden (234 lira) az olan kişilerden yoksul olanlar vakıflardan yardım alabilecek. Bu durumda dört kişilik bir ailenin evine sadece 650 lira emekli ücreti giriyorsa onlar da yardım isteyebilecek. Yasa ile sosyal yardımlar ve desteklere yönelik hacizlerin de önü kesiliyor. 65 yaşını dolduran vatandaşlara verilen yaşlılık ve özürlü yardımları haczedilmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber