20 Haziran 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.30'da Semra Özal ve Ahmet Özal'ı Tarabya Köşkü'nde kabul edecek, saat 14.50'de Haliç Kongre Merkezi'nde Dünya Tüketici Ürünleri Forumu'na katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meksika'da katılacağı G-20 Zirvesi'nin ardından Brezilya'daki Rio+20 Zirvesi'ne katılmak üzere Rio de Janeiro'ya geçecek. Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un da katılımıyla TSİ 21.00'de zirvenin resmi açılışını yapacak ve ardından aile fotoğrafında yer alacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere saat 14.00'de toplanacak.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, saat 14.00'de 40 bin öğretmen, 30 bin polis memuru alınmasını da öngören Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

- TBMM İçişleri Komisyonu, saat 10.30'da Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı'nı görüşecek.

- TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Alt Komisyonu, saat 11.00'de eski Milli Birlik Komitesi üyesi Mehmet Kadri Kaplan'ın bilgisine başvuracak.

- TBMM Dışişleri Komisyonu'nda saat 11.00'de bazı ülkelerle imzalanan anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları görüşülecek.

- TBMM KİT Komisyonu, saat 10.30'da Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 2010 yılı hesaplarını denetleyecek.

- TBMM KİT Komisyonu, saat 14.00'de Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün 2010 yılı hesaplarını denetleyecek.

- ÖSYM Başkanı Ali Demir, saat 11.30'da Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu'na bilgi verecek.

Başbakan Yardımcıları, Bakan ve Bakan Yardımcılarının programları

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, saat 11.00'de Tunus'tan gelen gençleri kabul edecek, saat 16.00'da TRT ŞEŞ'in Kuzey Irak'a yönelik Soranice haber bülteninin yayına başlaması dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

- Sakarya'da TÜVASAŞ tarafından üretilen lüks yataklı yolcu vagonlarının Bulgaristan Demiryolları'na teslim töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Bulgaristan Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı İvaylo Moskovski'nin katılımıyla saat 15.00'te gerçekleştirilecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 09.30'da TBMM Çevre Komisyonu üyeleri ile TEDAŞ Misafirhanesi'nde kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek, saat 11.00'de TBMM Dışişleri Komisyonu toplantısına katılacak.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, saat 19.00'da Ankara Genç İş Adamları Derneği'nce dernek merkezinde düzenlenen akşam yemeğine katılacak.

- Spor Bakanı Suat Kılıç, saat 10.00'da WOW Hotel'de Gençlik düzenlenecek Kariyer Zirvesi-2012 Eğitim Programı'nın açılış konuşmasını yapacak. Açılışta İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili A. Mücahid Ören de bir konuşma yapacak.

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 17.30'da Haliç Kongre Merkezi'ndeki The Consumer Goods Forumu'nda (Tüketim Ürünleri Forumu) konuşma yapacak.

Siyasi partilerin programları

- CHP MYK, saat 14.00'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 11.00'de Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçi Vekili Birinci Müsteşarı Şiao Junzhng'i kabul edecek.

- CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu, saat 11.00'de CHP İstanbul İl Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden Mustafa Türkmen'in cenazesi, memleketi Kütahya'nın Gediz ilçesinde toprağa verilecek.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Yurtdışı İşçileri Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlık Reşat Moralı Konferans Salonu'nda saat 10.00'da "Asala Terörü ve Şehit Diplomatlarımız" konulu bir program gerçekleştirilecek.

- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından düzenlenen "RTÜK Toplantıları", saat 15.00'de gerçekleştirilecek.

- Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin 63. kuruluş yıl dönümü ve ödül töreni, saat 13.30'da Gür Kent Otel'de gerçekleştirilecek.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Dünya Mülteciler Günü nedeniyle saat 12.00'de mülteci çocuklar için öğle yemeği verecek, saat 19.00'da "Mülteci Yürüyüşü" gerçekleştirilecek.

- Bağımsız Haber-Sen üyesi postacılar, saat 08.30'da Dağlıca'daki terör olayı ile ilgili Yenimahalle Posta İşleme Merkezi önünde basın açıklaması yapacak.

- The Consumer Goods Forumu (Tüketim Ürünleri Forumu) 56. Küresel Zirvesi, saat 14.30'da Haliç Kongre Merkezi'nde başlayacak.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, saat 11.00'de açıklama yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

-----------------------------

- TÜİK, saat 12.00'de 2011 yılı "Satın Alma Gücü Paritesi ile Kişi Başına Düşen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla"yı açıklayacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Fenerbahçe'nin yeni transferi Dirk Kuyt, imza töreni için saat 12.00'de Sabiha Gökçen Özel Havacılık Terminali'ne iniş yapacak.

- UEFA Yönetimi Kurulu'nun Türkiye dosyası ile ilgili kararını açıklaması bekleniyor.

- Serbest Güreş Milli Takım, Olimpiyat hazırlıklarını Erzurum'da sürdürüyor.

- Galatasaraylı futbolcular, Tuzla Galatasaraylılar Derneği'nin düzenleyeceği şampiyonluk kutlamasına katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber