Son savcı atamalarına dair detaylar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yorumlar twitter'dan alınmıştır.

Ferhat Ünlü: Bilal Bayraktar 7 Şubat MİT yöneticilerinin soruşturulmaya çağrılması krizine neden olan savcı. Sarıkaya ise o sırada Breziilya'daydı. Sarıkaya soruşturmadan el çektirilmiş, ancak Bayraktar o soruşturmayla ilgili görevine devam etmişti. Başsavcı Vekili Fikret Seçen ise krizde beklenmedik biçimde soruşturmanın haklı gerekçelere dayandığını açıklayan savcı... Bu tasarruf; yürütmenin, krizdeki tavırlarından ötürü her üç savcıyı da yeni yargı yapılanmasında pasifize etmesi olarak yorumlanabilir
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, İstanbul'da görev vereceği yeni başsavcı vekillerine "Kendi kadrolarınızı kurun" talimatı vermiş. Görev vereceği başsavcı vekilleri ile bir araya gelmiş ve izleyecekleri yol haritasını açıklamış. Kadrolar yeniden kuruluyor.

Nazif Karaman: Bu arada, Balyoz 2. .iddianamesini hazırlayan Hüseyin AYAR'A da yeni görev yok... FİKRET Seçen düz başsavcıvekili oldu... İstanbul Adlye Saray'ının 3.katında odaları bulunan bütün özel yetkili savcılar düz savcı yapıldı... MİT soruşturması savcılarından Adem Özcan'a TM Mahkemelerinde de görev verildi... İstanbul'da 31 olan özel yetkili savcı sayısı yeni düzenleme ile 19'a düşürüldü....KCK savcısı Adnan Çimen'e de TM savcılığında yeni görev verilmemiş.

Kemal Gümüş: Fikret Seçen yine bassavcivekili olarak gorevine devam edecek. MİTi soruşturman savcılara ise her hangi bir gorev verilmedi

Özel İstihbarat: İstanbul Adliyesinde deprem...Özel Yetkili savcıların yüzde 60'ı artık düz savcı. İstanbul Bölge Mahkemeleri Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, 22 Temmuz'da emekli oluyor.Yerine ise kim geliyor? Bölge Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in yerine şimdiki İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın atanması bekleniyor.Açıklama haftaya yapılacak... İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın Bölge Mahkemeleri Başsavcılığına atanmasından sonra yerine ise çok güçlü bir isim geliyor.... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş geliyor.Atama açıklaması haftaya..

Bahadır Açıkel: Ağır ceza Mahkemeleri İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır dahil 10 şehirde kuruldu

Arzu Yıldız: Ankara adliyesin 10 özel yetkiliden 6sının yetkileri alınmış... Murat Esen bşvekili olmuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber