İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dokuz Eylül Üniversitesine rektör neden atanmadı?

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Rektör aday listesi Gül'e gönderilmedi

Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlük seçimlerinde birinci çıkan DEÜ'e Rektör Prof. Dr. Füzün'ün, Cumhurbaşkanı Gül'ün açıkladığı yeni rektör isimleri arasında yeralmaması hakkında, yayınlanan haberler tepkiye çekti.

İSTİHBARAT SERVİSİ/İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 19 üniversiteye rektör atarken, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) rektör atamasının ertelendiği şeklinde, çeşitli basın kuruluşlarında yayınlanan haberlere, Dokuz Eylül Üniversitesi camiasından tepki geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ün Dokuz Eylül Üniversitesi yeni rektörünün adını açıklamamasının, sürecin devamı olduğu belirtiliyor. Diğer yandan, DEÜ rektörlük seçimi sürecinde, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün'un ailesi hakkında, çeşitli iddialar içeren haberler yayınlanmış ve rektörlük seçimlerinde, öğretim üyelerini Prof. Dr. Tüzün aleyhine olumsuz yönde etkileme çalışılması sürdürülmüştü. Rektörlük seçimlerinde, ikinci olan aday Prof. Dr. Oğuz Dicle'nin, Prof. Dr. Füzün lehine çekilmesi üzerine, rektör listesinin YÖK tarafından Cumhurbaşkanı Güle' gönderilmediği öğrenildi. Ancak, üniversite camiasında bu iddiaların çok da ciddiye alınmadı ve rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Füzün'ün aldığı 724 oyla birinci seçilerek bu iddialara bir anlamda cevap verdi.

DİCLE, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

DEÜ'de 14 Haziran'da gerçekleşen rektör adayı belirleme seçiminde, yeniden aday olan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, 724 oyla sandıktan birinci çıkmıştı. Füzün'ü 329 oyla izleyen Prof. Oğuz Dicle, sandıkta en fazla oyu alanın atanması gerektiği düşüncesi çekilmişti. 28 Haziran 2012 tarihinde YÖK tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e hazırlanan listede 2. sıradaki adayın rektörlük yarışından çekilmesiyle, DEÜ'ye ait rektörlük seçim süreci, YÖK Başkanlığınca durdurularak, DEÜ'ye ait rektör aday sıralaması Cumhurbaşkanı Gül'e gönderilmediği öğrenildi. Bu gün toplanacak olan YÖK genel kurulunda, DEÜ'ne ait rektör aday sıralaması yeniden değerlendirilecek.

HAKKANİYET ESAS ALINDI

DEÜ'de 4 yıl süresince Prof. Dr. Mehmet Füzün döneminde, birçok yeni bölüm açıldı. Kurum dışından yeni açılan bilim alanları da dahil olmak üzere, atanan öğretim üyesinin sayısı iddia edildiği gibi 400 olmayıp, terfi eden öğretim üyeleri için açılan kadrolar da dahil olmak üzere 200 öğretim üyesi atandı. Bu atamalarda, tarafgirlik olmayıp, hakkaniyet ve bilimsel değerlendirmeler ile atamalar yapıldı. Önceki rektörlük döneminde yapılan oy verme işleminde, yemin ettirerek ve seçimde oy kullanırken öğretim üyesinin, oyunun resminin çektirilmesi gibi uygulamaların, bu dönemde yapılmadığı biliniyor. Prof. Füzün'ün 4 yıllık döneminde, bayan öğrencilerin giyim biçimi ile derslere girmelerinde bir problemle karşılaşılmaması için, uyarılarda bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber