Adana'da termometreler 43'ü gösterdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da termometreler 43 dereceyi gösterdi. Sıcak ve nem birleşince vatandaşlar dışarı dahi çıkamazken, geçler DSİ'ye ait sulama kanallarında serinledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası bugün kendini gösterdi. Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da öğlen saatlerinde termometreler 43 dereceyi gösterdi. Sıcaklığın yanı sıra Adana'da nem oranının da yüzde 50'yi geçmesiyle bunaltıcı bir hava ortaya çıktı. Bu nedenle çoğu vatandaş sahillere ve yaylaya giderek Adana'yı terk ederken, kentte kalan vatandaşlar ise saat 10.00 ile 16.00 arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadı. Sıcak ve nem nedeniyle 2 milyon nüfuslu Adana'da cadde ve sokaklarda insan görmek zorlaştı. Sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlar da, parklara giderek burada ağaç altlarında uykuya daldı. Gençler ise DSİ'ye ait sulama kanallarında serinlemeyi tercih etti. Kanala girerek serinleyen gençler, hava sıcaklığının çok aşırı olduğunu, bu nedenle serinlemek için suya girdiklerini, başka illere gittiklerinde böyle bir sıcaklık olmadığını söylediler.

Aileleri ile serinlemek için parka gelen çocuklar da süs havuzlarında yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalıştı. Kuşların da sıcak havadan bunalarak süs havuzuna girdiği görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber