SBS mağduru Melike 6 ve 7. sınıf ortalamasına göre yerleşecek

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SBS'den 497 puan almasına rağmen cevap kağıdı unutulduğu için sınavı iptal edilen Melike Çelik'e Milli Eğitim'den müjdeli haber. Melike, 6 ve 7'inci sınıf SBS puanlarının ortalamasına göre bir liseye yerleştirilecek

Öznur KARSLI

2010-2011 Seviye Belirleme Sınavı SBS'de 500 tam puan alarak dereceye giren Özel Çamlıca Bilfen Koleji öğrencisi Melike Şevval Çelik'in başına gelenlerden sonra genç kızın ailesinin başvuruları sonuç verdi. SBS'de iki yıldır dereceye giren Melike Şevval Çelik'i sınav sonrası büyük bir ihmalin kurbanı ettiren olay şöyle gelişmişti. 6. sınıfta 500 tam puan, 7. sınıfta da 488.576 puan alan Özel Çamlıca Bilfen Koleji öğrencisi Çelik, bu yıl da Üsküdar İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu'nda başarılı geçen sınavın ardından cevap kâğıdını görevliye teslim etmiş, ancak görevli kâğıdı sınıfta unuttu. Daha sonra fark edilen sınav kâğıdı Ankara'ya iletildi. Önceki gün sonuçlar açıklandı. Sistemde önce Çelik'in 493 puan aldığı göründü. Daha sonra ise şok bir not düşüldü: ?Sınavınız iptal edilmiştir.?

Talihsiz olayın ardından harekete geçen Çelik'in ailesinin çabaları olaydan 5 gün sonra sonuç verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu'ndan oluşan komisyon, 4 saatlik bir görüşme sonrasında Melike Şevval Çelik'in sınav kağıdı olmadığı için 8'inci sınıf SBS'si iptal etti. Komisyon Melike Şevval'in lise yerleştirmesinin 6 ve 7'inci sınıflarda aldığı SBS puanlarının ortalamasına göre yapılmasına karar verdi. 6 ve 7'inci sınıf SBS ortalaması 493.139 olan Melike Şevval, günlerdir merakla beklediği komisyon kararı sonrasında ise hıçkırıklara boğuldu.

?Kızım yüzde 100 burslu okuyacaktı'

Kızı Melike Şevval'in hedefinin maddi durumları kısıtlı olduğu için 4 yıl yüzde 100 burs veren Fatih Koleji'nde okumak olduğunu söyleyen anne Dilek Çelik, şunları paylaştı: ?Melike Şevval maddi durumumuz olmadığı için 4 yıl yüzde 100 burs veren Fatih Koleji'ne girmek istiyordu. Orada yatılı okuyacaktı. Fatih Koleji ilk bine giren öğrencilere bu imkanı sağlıyor. Ancak kızımın 8'inci sınıf SBS sınavı iptal edildiği için Melike Şevval şu anda 1509'uncu sırada. Bu durumdan dolayı karara sevinemedi, hüngür hüngür ağlayarak isyan etti. Eşim bir markette çalışıyor. Melike Şevval'de durumumuzu bildiği için ona göre tercih yapacaktı. Yetkililerden kızımın Fatih Koleji'ne girebilmesi için yardım istiyoruz. Kızımın okul masraflarını karşılayacak gücümüz yok. Sesimizi duysunlar?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber