Akşam liselerindeki yetki karmaşası öğrencileri tedirgin ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 11:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Akşam liselerinin yönetmeliklerde yapılan değişikliklerle kapanma noktasına geldiğini belirten Samsun Özel Akşam Lisesi Kurucusu Serdar Şahin, "Akşam liselerine üvey evlat muamelesi yapılıyor." dedi.

Akşam liselerinin yönetmeliklerde yapılan değişikliklerin bu okulların geleceğini zora soktuğunu belirten Serdar Şahin, akşam liselerinin yaygın öğretim mi, yoksa örgün öğretim mi olup olmadığının belli olmasının gerektiğini dile getirdi. "Akşam liseleri yapılan uygulamalarla yaygın öğretim okulları yani Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar gibi olması isteniyor." diyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama sınav sistemlerine gelince örgün eğitim sınav sistemleri uygulanıyor. Akşam liselerinin hangi öğretim türüne girdiği belli değil, bu bizim için büyük bir dezavantaj."

Sınav sisteminde yaşanan çarpıklıklara dikkat çeken Şahin, "Bir öğretmen başka okullarda derse giriyor, öğrencileri eğitiyor, imtihan yapıyor, güvenilir oluyor, kendi okulunda kendi ders sınavlarını yapıyor ve not veriyor. Ama akşam liselerine gelince kendi imtihanımızı yapamıyoruz, kendi öğrencimize not veremiyoruz. Bizim okuttuğumuz, eğittiğimiz öğrencilere ve öğretmenlerimize güvenilmediği için mi imtihan yapılmıyor. Bu sınavlar neden merkezi bir sistemle yapılıyor?" diye sordu.

"ÖĞRETMENLER GİBİ ÖĞRENCİLER DE YIPRANDI"

Şahin, bu uygulamaların akşam liselerinde çalışan öğretmenleri aşırı şekilde yıprattığını söyledi. "Öğrencilere not veremiyoruz. Sınavlar merkezi sistemle öğrenciler görülmeden değerlendirilmeden ve 12 adet sınav bir günde yapılarak adeta üvey evlat muamelesi görüyoruz. Maç gündüz oynanınca kural başka, akşam oynanınca kural daha başka oluyor. Bu büyük bir haksızlık." diyen Şahin, "Öğrencilerin psikolojisi tamamen bozuldu. Eğitimde kaybedilecek bir fert yokken neden bizlere ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor? Biz ikinci sınıf vatandaş mıyız? Bu uygulama neden akşam liselerine yapılıyor?" ifadelerini kullandı.

Geçmişte yapılan yanlış uygulamaların yine yanlış uygulamalarla düzeltilmeye çalışıldığını iddia eden Şahin, "Kötü uygulanmaları savunmuyorum, ama marka olan okullar, hatta Türkiye çapında marka olan okullarda merkezi sınav neden yapılmıyor? Bu sınavlar neden akşam liselerinde yapılıyor? Yapılacak sınav sonuçlarını gerçekten merak ediyorum." dedi. "Bizler devletin yönergelerine göre okul açtık, sonra yönergeler değiştirildi, kısaca bize okulları kapatın denildi." diyen Şahin, kendilerine daha çok toplumdan kopmuş, ayrışmış çocukların başvurduğunu belirterek, yetkilileri okullarına davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber