Emniyet: Hacklenmedik, erişim zorluğu yaşandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 16:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Emniyet Genel Müdürlüğü, Anonymous adlı hacker (bilgisayar korsanı) grubunun Emniyet'in resmi internet sitesine yaptığı saldırıda hacklenmediklerini, erişim zorluğu yaşandığını bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Emniyet, Emniyet Genel Müdürlüğü altında bulunan web sitelerinden verilen hizmeti aksatmak amacıyla 19.07.2012 tarihinde 9.35-10.29 saatleri arası DDos saldırısı gerçekleştiği ifade edildi. Saldırının amacının ise hedef sistemin ağ bant genişliğini ve kaynaklarını tüketerek servis kesintisi oluşturmak olduğunun anlatıldığı açıklamada, DDos saldırısının pek çok IP adresinden gelen internet trafiğinden kaynaklandığı için teknolojik olarak engellenmesi zor bir atak türü olduğu vurgulandı.

Saldırı sonucunda bilgi sistemleri ve web sitelerinin herhangi bir zarar görmediğinin belirtildiği açıklamada, "Sadece Emniyet Genel Müdürlüğümüzce kullanılan internet hattının bant genişliğinin dolmasından dolayı internet üzerinden sitelerimize erişimde sıkıntılar yaşanmıştır. Fakat Emniyet Genel Müdürlüğü web sitelerine karşı saat 9.35 itibariyle başlayan saldırı saat 10.29 itibariyle kesilmiş ve web siteleri normal olarak hizmet vermeye devam etmiştir." denildi.

Konuya ilişkin basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığının vurgulandığı açıklamada, 54 dakika süren erişim zorluğu haricinde herhangi bir hacklenme durumunun söz konusu olmadığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber