Aktif Sen, 15 bin üyeye ulaştı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika dünyasına yeni bir bakış açısı kazandırmak amacıyla kurulan Aktif Eğitim-Sen, üye kayıtlarına başladı. Ücret sendikacılığının yerine farklı noktalara eğileceklerini belirten sendika başkanı Osman Bahçe, "Eğitim öğretim çalışanlarının ücretten çok mesleki saygınlığa ihtiyacı var." dedi

Eğitim hayatı yeni bir sendikaya daha kavuştu. 1 Mart'ta kurulan Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen), haziran ayı itibarıyla üye kayıtlarına başladı. Bir aylık sürede 15 bin üye kaydeden Aktif Eğitim Sen, sendika dünyasına yeni bir soluk getirmeyi planlıyor. Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, "Hiçbir siyasi ve ideolojik yapıdan beslenmemek vazgeçilmez ilkemiz. Siyasi partilere eşit yakınlıkta ve eşit uzaklıktayız." dedi. Basınla tanışma toplantısı düzenleyen Aktif Eğitim-Sen Başkanı Bahçe, güçlerini üyelerinden ve ilkelerinden alacaklarını söyledi. Diğer sendikaları rakip olarak görmediklerinin altını çizdi. İlkeleriyle çatışmayan tüm sendikalarla işbirliğine açık olduklarını belirten Bahçe, "Bir kazanan varsa kimin kazandırdığı değil kimin kazandığı önemlidir.'' ifadelerini kullandı.

Şu an yürütülen sendikacılığın dışında farklı bir şeyler yapılması kanaatinde olduklarını dile getiren Bahçe, eğitim alanında 480 bin öğretmenin sendikasız olduğunu belirtti. Bu kişilerin sendikalarına üye olmaları için çalışacaklarını açıklayan Bahçe, üç temel ilke belirlediklerini açıkladı Alkışmak ya da eleştirmek için kimsenin arka bahçesi olmayacaklarını kaydeden Bahçe, eylem yapmayı ise sendikacılığın önceliği saymayacaklarını aktardı. Bahçe, "Sendika olarak 47 faaliyet yapma durumu var. Bizim eylem yapma oranımız yüzde 50 olmayacaktır. 47'de bir oranında eylem olacaktır. Eylemlerde hiçbir kimsenin zarar görmemesi için çalışacağız. Eylem birinci öncelik değil. Eğitim öğretim saatleri içerisinde herhangi bir eyleme imza atmayı da düşünmüyoruz." diye konuştu. Kamuda yönetici olarak görev alacak isimlerin liyakat esasına göre belirlenmeyeceğine de dikkat çeken Bahçe, "Bizim tek şartımız liyakattır. Bizim üyemiz dahi olmasa liyakatliyse koltuğa otursun ama liyakatsiz değilse oturmasın." diye konuştu. Bahçe, üyelik konusunda hiçbir sendikadan toplu geçişleri kabul etmediklerini kaydetti. Bahçe, yetkili sendika konusunda kendilerinden başka sendikaya geçecek üyelere de saygı duyacaklarını belirtti. Ücret sendikacılığı yerine farklı noktalara eğileceklerini aktaran Bahçe sözlerini şöyle sürdürdü, "Eğitim öğretim çalışanlarının bütün sorunları ücretten ibaret değildir. Öğretmenlerimizin ücretten çok meslekî saygınlığa ihtiyacı var. Öğretmenlik mesleğine kazandırılacak itibar, ücret sorununu da çözecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber