KPSS'ye İzmir'den de soruşturma!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 04:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 2012 KPSS sorularının çalındığı iddialarıyla ilgili olarak soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan da geçtiğimiz hafta soruların basıldığı METEKSAN'a gitmiş ve bilgisayarların kopyalarını almıştı.

KPSS'de sınavın bitmesinden kısa bir süre sonra soruların internette yer alması ve adayların da soruların sızdırıldığı yönündeki suç duyuruları üzerine Ankara Başsavcılığı'nın ardından İzmir Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Geçtiğimiz hafta Ankara Savcısı Şadan Sakınan'ın talimatıyla kuruma giden uzman polisler, soruların Meteksan'dan sızdırılmış olabileceği iddiası üzerine bilgisayar kayıtlarını incelemeye almıştı. ÖSYM'nin gerçekleştirdiği KPSS'de soruların, daha önceki sınavda olduğu gibi çalındığı ve para karşılığında satıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada iddialar üzerine Şadan Sakınan, adli soruşturma başlattı. ÖSYM`de inceleme yapan Sakınan, geçtiğimiz hafta KPSS sorularının basımı gerçekleştiren Meteksan firmasındaki bilgisayarlardan imaj alınması kararı verildi.

Emniyet inceliyor

Karar üzerine, Ankara Emniyeti Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi'nde görevli uzman polislerden hazırlanan özel bir ekip Bilkent`te faaliyet gösteren Meteksan firmasına giderek şirkette kullanılan tüm bilgisayarların imajını aldı. Uzun süren imaj alma işlemi sonrasında elde edilen digital verilerin tamamı Ankara Emniyeti Bilişim Suçları Şubesi'ne götürülerek incelemeye alındı.

2010'da KPSS`de şifreleme yapılarak kopya çekildiğine yönelik iddiaların ardından da dikkatler Meteksan'a çevrilmişti. Matbaada aramalar yapılarak, soru kitapçıklarının dışarı sızdırılıp sızdırılmadığı araştırılmıştı. Yaklaşık 36 yıldır ÖSYM`nin sınav kitapçıklarını basan METEKSAN'ın bazı yöneticilerinin malvarlığına yönelik de araştırma yapılmıştı. Meteksan'ın bastığı kılavuz kitabındaki soruların dışarıya sızdırıldığı iddiaları ise net bir sonuca ulaşamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber