MHP: ÖSYM'nin hataları milletin güven duygusuna zarar veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ÖSYM'nin yaptığı hataların milletin güven duygusuna zarar verdiğini belirterek ÖSYM Başkanının derhal istifa etmesini istedi.

Büyükataman, LYS'de puan hesaplamalarına ilişkin açıklama yaptı. AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye'nin yaklaşık 10 yıldır vahim gelişmelere, skandallara ve tartışmalara sahne olduğunu savunan Büyükataman, bu zihniyetin neden olduğu çürüme ve çöküşün milleti endişe verici bir noktaya sürüklediğini ileri sürdü.

"Ülkemiz kötü ve art niyetli bir yönetimin tüm sarsıntılarını, açmazlarını ve kirliliğini yaşamak zorunda kalmıştır." diyen Büyükataman, ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınavlarda, belirli aralıklarla patlak veren kopya iddiaları, şifre tartışmaları, puan hesaplamalarındaki unutkanlıkların milletin güven duygusuna üst düzeyde zarar verdiğini ifade etti.

Dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşanması durumunda eğitim bakanını, hatta hükümeti düşürecek nitelikte olan bu skandalların, kepazeliklerin bitmek tükenmek bilmediğini dile getiren Büyükataman, "Maalesef ülkemizde ÖSYM Başkanı dahi hâlâ makamında durmakta ve artık inandırıcılığı ve güvenilirliği kalmamış açıklamalar yapmaya devam etmektedir. Yap-boz tahtası haline dönüştürülen eğitim ve sınav sistemi ile gençlerimizin hayalleriyle, umutlarıyla oynanmaktadır. Bahsi geçen puan hesaplamalarındaki hata unutkanlık olsa dahi yüz binlerce gencimizin geleceğinin karartılması anlamına gelmektedir. Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda en güvenilir kurumlardan biri olan ÖSYM adlı kuruma artık insanımızın güveni kalmamıştır. ÖSYM Başkanı derhal istifa etmeli, yeni atanacak olan başkan bir an önce bu hataları telafi etmeli ve gençlerimizden özür dilemelidir. ÖSYM Başkanı'nı ve kurumun faaliyetlerini kapsayacak şekilde, teferruatlı bir idari soruşturma mutlaka başlatılmalıdır. En ufak bir adaletsizliğin tespiti ve eşitliği sarsıcı bir uygulamanın ortaya çıkması halinde bile Lisans Yerleştirme Sınavları'nın iptali ve teşkil edilecek bir komisyon marifetiyle de sınavın yenilenmesi sağlanmalıdır. Bilinmelidir ki, partimizin iktidar olması halinde; üniversite sınavının yol açtığı sosyal, psikolojik ve ekonomik külfetin kökünden halli ve her bir gencimizin yüksek öğretimden faydalanmasını temin etmek amacıyla üniversite sınavı mutlaka kaldırılacaktır. Bu, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türk gençliğine ve aziz milletimize kesinlikle yerine getireceği bir sözüdür." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber