Askeri öğrenci sokak ortasında balici tarafından bıçaklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Beyşehir ilçesinde memleketine izine gelen astsubay okulunda öğrenim gören 21 yaşındaki askeri öğrenci, madde bağımlısı bir genç tarafından sokak ortasında darp edilerek bıçaklandı. Yaralı genç hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay, ilçeye bağlı Yeni Mahalle Şehit Hasan Metli Sokakta meydana geldi. İddiaya göre, motosikletiyle evlerine giden D.M. ve askeri öğrenci M.A.D., yol kenarında parkta aralarında madde bağımlısı olan gençleri gürültü yaptıkları gerekçesiyle uyardı. Bunun üzerine iki gencin ikaz ettiği grup, bir süre sonra arkadaşlarının da gelmesiyle kalabalıklaştı. D.M. ve M.A.D. ile kalabalık grup arasında başlayan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada astsubay okulunda öğrenim gören 21 yaşındaki M.A.D., aldığı bıçak darbesiyle bacağından yaralandı. Kavga nedeniyle mahalle sakinleri sokağa çıkarak olayı yatıştırmaya çalıştı. Kavga sonrası şüpheli şahıslardan bazıları olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisi de araya girmesiyle kavga sona erdirildi. Bu arada yaşanan bıçaklama olayından hemen sonra yaşananlar amatör bir kameraman tarafından saniye saniye görüntülendi. Kazada yaralanan askeri öğrenci M.A.D., polis otosuyla kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı öğrenci bir süre müşahede altında tutulduğu hastaneden tedavisinin ardından taburcu edildi.

Polis, kavgaya karıştığı iddia edilen aralarında bali çeken madde bağımlısı gençlerin de olduğu ileri sürülen 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 3'ünün ifade için götürüldüğü polis merkezinde alınırken, gruptan bıçaklı saldırıyı üstlenen olmadığı öne sürüldü. Yaşları küçük olan diğer şüphelilerin ise ifadelerinin savcılık tarafından alınacağı öğrenildi.

Yaşanan kavganın ardından gazetecilere bir açıklamada bulunan yaralı gencin babası Abdullah D., olayın iftar yemeğinin ardından yaşandığını söyledi. Oğlunun yeğeni ile motosikletle eve gelirken bali çeken gençlerin önlerine çıkarak sataştığını ileri süren Abdullah D., "Biz evden dışarı çıktık, ortalık kalabalık. Telefonla gelen gençlerle birlikte grup ellerinde bıçak, sopa ve taşlarla saldırmışlar. Bu grup burada sürekli bali çekip, içki içiyormuş. Daha önce parktaki kamelya da bunlar yüzünden kaldırılmış. Şimdi ise parktaki trafonun etrafını mesken edinmişler. Mahalle ve komşular bunlardan şikayetçi, rahatsız. Yetkililere seslenmek istiyorum, gerekli tedbirleri alsınlar, almazlarsa bugün bize, yarın diğer komşulara daha fazla zararları da olabilir" diye konuştu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.i

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber