YAŞ kararları, Cumhurbaşkanı Gül'e sunuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Gül'e sunuldu.

3 gün süren toplantıların ardından Çankaya Köşkü'ne gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanı Gül'e arz etti.


Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ağustos ayı olağan toplantısı sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Karargahı'nda yapılan YAŞ toplantıları sona erdi.

YAŞ'ın üçüncü günü toplantısı, Başbakan Erdoğan'ın saat 11.10'da Genelkurmay Karargahı'na gelmesiyle başladı.

Erdoğan, yaklaşık 1,5 saat sonra Karargah'tan ayrılarak Başbakanlık Merkez Bina'ya geçti. Diğer Şura üyeleri ise çalışmaya devam etti.

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile diğer YAŞ üyeleri, Siirt'in Eruh ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade er Enes Çakırdoğan için Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Kararların açıklanması yarın Genelkurmay Başkanlığı ?nin www.tsk.tr internet adresinden yapılacak. Böylece YAŞ'da durumu ele alınan değişik darbe suçu davalarından tutuklu 40 general ve amiralin durumlarının ne olduğu yarın açıklanacak listelerden anlaşılacak. Ayrıca değişik suçlardan TSK'dan personel uzaklaştırılıp uzaklaştırılmadığı da yapılacak açıklamayla netleşecek. Bu yıl komuta kademesinde bir değişiklik olmayacağı için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile diğer kuvvet komutanları yerlerini koruyacaklar.

-Gül, YAŞ üyelerine akşam yemeği verecek-

YAŞ ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alındı.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendirildi. Şura'da, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da görüşüldü.

Toplantıda alınan kararların, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra yarın kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Gül, YAŞ üyelerine akşam yemeği verecek.


TOPLANTI BAŞLADI

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) üçüncü gün çalışmaları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başladı.

Başbakan Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının yapıldığı Genelkurmay Karargahı'na, saat 11.10'da, Milli Savunma Bakanlığı'nın nizamiyesinden geldi.

Şura'da terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınıyor.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendiriliyor. Şura'da, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da görüşülüyor.

YAŞ toplantısında alınan kararların, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Muhabir: Ferhat Demircan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber