Rize'ye vali dayanmıyor

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Başbakan Yılmaz ile Başbakan Erdoğan'ın memleketi olan ve iki başbakan çıkarmakla övünen Rize'ye Ak Parti döneminin 5. valisi atandı

TOLGA ŞARDAN Ankara

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı valiler kararnamesi yürürlüğe girdi. Eski Başbakan Mesut Yılmaz ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olan ve iki başbakan çıkarmakla övünen Rize'ye bu kararnaemi uyarınca, Ak Parti döneminin beşinci valisi atandı. Bir süre önce İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun yerine Çorum Valisi Nurullah Çakır getirildi. Karadeniz'in küçük bir kenti olmasına karşın siyasi ağırlığı yüksek olan Rize'nin AKP dönemindeki ilk valisi Enver Salihoğlu'ydu. Salihoğlu 2003-2006 arasındaki bu görevinin ardından önce Gümüşhane Valisi oldu, ardından da merkeze çekildi.

Bu kez ?tecrübeli' atadılar

Salihoğlu'ndan sonra Rize Valisi olan Kasım Esen, iki yıl yürüttüğü bu görevin ardından merkeze çekildi. Hükümetin 3. sırada Rize Valisi atadığı Zekeriye Şarbak, iki yıldan kısa süren görevinden merkeze çekildi ve emekli oldu. Şarbak'tan sonra Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu Rize Valisi oldu. Kısa süre önce merkeze çekilen Hacımüftüoğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na geterildi.

Önceki dört vali, vali olarak ilk kez Rize'de görev yaparken, son atanan Çakır ise daha önce Kastamonu, Karabük ve Çorum Valiliği yaptı. Başbakan Erdoğan'ın, ?Tecrübeli vali atayın? talimatı üzerine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, üç yerde valilik yapan Çakır'ı Rize'ye görevlendirdi.

Projeleri göz doldurdu

Son kararname ile İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı'ndan Yozgat'a vali olan Abdülkadir Yazıcı, ilçedeki ?Hamiyet Projesi? ile ismini duyurdu. Başbakan Erdoğan'ın beğenisi kazanan proje, babasını kaybetmiş çocuklara ve annelerine toplum temelli eğitim, psikososyal ve kültürel destek modeli uygulamasını kapsıyor. Projede, kaymakamlığın yanısıra birçok STK görev aldı.

Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AB uzmanı olması ve projelere yatkınlığı nedeniyle Bitlis'e Vali olarak görevlendirildi.

Sığınmacılar mı yerinde etti?

Görevden alındıktan sonra mahkeme kararıyla yeniden görevlerine dönen Kırklareli Valisi Muammer Muşmal ile Bartın Valisi İsa Küçük, bir kez daha merkeze alındı. Ayrıca, Suriyeli sığınmacıların çıkardığı olaylarla gündeme gelen, barınma kampının oluşturulmasında sıkıntı yaşanan Kilis Valisi Yusuf Odabaş merkeze çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber