Öğrenim özrüne bir soru önergesi daha!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 03:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel Milli Eğitim Bakanın cevaplaması isteğiyle öğretmenlerin öğrenim özrü durumunu sordu...

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıda belirtilen sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

01/08/2012

Ruhsar DEMİREL

Eskişehir Milletvekili

2012 Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'nda "eğitim" yer değiştirme özrü olarak kabul edilmemiş, lisansüstü eğitimine devam eden öğretmenlerin eğitim isteği engellenmiştir. Anayasamızın 42 inci maddesinde "Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz" denmektedir. Bu bağlamda;

1- Lisansüstü eğitime (doktora, master vb.) devam eden ve bu nedenle yer değiştirme talebinde bulunan öğretmen sayısı kaçtır?

2- Lisansüstü eğitim alan öğretmenlerin devam ettikleri programa göre (yüksek lisans, doktora vs.) dağılımları nasıldır?

3- 6 Mayıs 2010 tarih ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde ve "2011 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunda "öğrenim durumu" yer değiştirme için özür olarak kabul edilirken, 2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunda özür gurubuna dahil edilmemiştir. Bu durumun nedenleri nelerdir?

4- Bakanlığınız tarafından öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi adına yapılan/yapılması planlanan çalışmalar nelerdir?

5- Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek adına lisansüstü eğitimi teşvik etmeyi düşünüyor musunuz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber