Usulsüzlükler için işlem yapmayan komutana tırpan

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki denetimlerde çıkan usulsüzlüklerle ilgili işlem yapmayan Tümamiral Serdar Dülger, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'na getirildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında çalışmalarını tamamlayan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayından çıkan Yüksek Askeri Şûra kararları çerçevesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda da görev değişimi gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı Mülkiye başmüfettişlerince Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda yapılan rutin denetlemeler sırasında kurum bünyesinde bazı usulsüzlükler yapıldığı ortaya çıkmıştı.

İşlem yapmadı

Aynı denetleme sırasında, aralarında kurumda üst düzeyde görev yapan bazı komutanların isimlerinin de karıştığı cinsel içerikli kamera görüntülerinin yer aldığı CD'lerin müfettişlere gönderilmesi sonrasında İçişleri Bakanı İdris?Naim Şahin'in talimatıyla hazırlanan dosya ?gerekli idari işlemlerin yapılması? amacıyla Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Serdar Dülger'e teslim edildi. Dülger'in dosyayı teslim almasının üzerinden 4 ay geçmesine karşın herhangi bir işlem yapmadığının tespit edilmesi üzerine bu kez Şahin, Dülger hakkında idari soruşturma başlattı. YAŞ çalışmalarında Dülger, 1 yıl görev yaptığı Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan alınarak İstanbul'daki Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'na kaydırıldı. Milli Askeri Temsil Heyeti Başkanı Tümamiral Hasan Uşaklıgil, yeni Sahil Güvenlik Komutanı oldu.

Merkeze çekildi

Bu arada, önemli bir atama da Jandarma Genel Komutanlığı'nda gerçekleşti. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı döneminde, Temmuz 2011'de Silvan'da gerçekleşen ve 13 askerin şehit olduğu PKK baskını sonrasında ihmali olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, son görev yeri olan Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan merkeze çekildi. Geçen yıl Adana'ya atanan Karaosmanoğlu, YAŞ sonrasında Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcısı oldu. Karaosmanoğlu'nun yerine Bingöl İl Jandarma Komutanı'yken bu yıl terfi alarak tuğgeneral olan Hamza Celepoğlu atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber