İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İstanbul'da silahlı kuyumcu soygunu: 2 ölü/ Video

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Pendik Kaynarca'da biri çarşaflı iki kişi, soygun amaçlı uzun namlulu silahla girdikleri kuyumcu dükkanında işyeri sahibini yaralayıp, babasını öldürdü. Yardıma koşan bir esnafı da yaralayan ikili, kaçmak isterken polisle çatışmaya girdi. Çatışmada bir soyguncu ile kısa süreli rehin aldığı inşaat işçisi yaralanırken, diğer soyguncu altınlarla birlikte gizlendiği kömürlükte kıskıvrak yakalandı. İkilinin soygunun ardından kaçmak için hazır tuttukları minibüsten ise iki adet el yapımı boru tipi bomba ve bir adet tabanca çıktı.

KURŞUN KALBİNE İSABET ETTİ

Dün saat 11.00 sıralarında biri çarşaflı iki erkek, karı-koca gibi davranarak, Güllübağlar Mahallesi Tandoğan Caddesi No 64'deki Merve Kuyumculuk'a geldi. Biri uzun namlulu diğeri tabanca çeken ikili, 46 yaşındaki Şakir Bilgin ile babası Rıfat Bilgin'den altınları beraberlerine getirdikleri çantaya doldurmalarını istedi. Ancak baba oğul direndi. Bunun üzerine soyguncular, ateş açtı. İki kurşun Şakir Bilgin'in koluna isabet ederken bir kurşun baba Rıfat Bilgin'in kalbine geldi. Bu sırada esnaf 26 yaşındaki Yetkinay Urtekin, altınlarla kuyumcudan çıkan soyguncuları engellemek istedi. Soyguncular, yollarını kesen Yetkinay Urtekin'i de yaraladıktan sonra geldikleri motosiklete binerek kaçmaya başladı. Dükkanın bulunduğu binada oturan bir kadın ise üst kattan soyguncuların üzerine çöp kutusu attı.

1.5 kilometre kaçan soyguncuların motosikletine Esenler Mahallesi Yayalar Caddesi'ne geldiklerinde, bir panelvan çarptı. Motosikletleri hasar gören ikili kaçmak için hazır tuttukları minibüse yaya olarak giderken polis tarafından sıkıştırıldı. Ateş açmaları üzerine ise çatışma çıktı. Soygunculardan Ali Haydar Yıldız yaralı olarak ele geçirilirken çatışmanın ortasında kalan ve kısa süreli Yıldız tarafından rehin alınan Mesut Demirtaş adlı inşaat işçisi de yaralandı. Diğer soyguncu Cem Gül ise altınların dolu olduğu elindeki pembe çantayla bir apartmanın kömürlüğü gizlendi. Kısa sürede soyguncunun gizlendiği yeri tespit eden polis, buraya düzenlediği operasyonla Gül'ü kıskıvrak yakaladı.

BABA ÖLDÜ

Yaralılar, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalbinden vurulan 65 yaşındaki baba Rıfat Bilgin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.Diğer yaralılar ise tedavi altına alındı.

OTO YIKAMACI DA HAYATINI KAYBETTİ

Rıfat Bilgin ile oğlu Şakir Bilgin'i yaraladıktan sonra kendilerine müdahale etmek isterken yaraladıkları oto yıkamacı Yetkiner Urtekin, kaldırıldığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KAÇACAKLARI MİNİBÜSTEN BOMBA ÇIKTI

İkilinin soygunun ardından kaçmak için hazır tuttukları minibüste yapılan aramada ise iki adet el yapımı boru tipi bomba ve bir adet tabanca bulundu. Bombalar, uzman ekipler tarafından kontrollü olarak patlatıldı. Ali Haydar Yılmaz'ın daha önceden poliste terör örgütü üyeliği suçlamasıyla kaydı bulunduğu ileri sürüldü. Polisler, iki soyguncunun motosiklet ile minibüsün bulunduğu yere gelmeyi planladığını ancak, yaşanan kaza nedeniyle planın bozulduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber