Van'daki kalıcı konutların ilk bölümü ağustos sonunda teslim edilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vanlı depremzedeler için yapılan kalıcı konutlardan 3 bini ağustos sonu itibariyle depremzedelere teslim edilecek. Geri kalanları ise Van depreminin yıl dönümü olan 23 Ekim'de hak sahiplerine teslim edilecek. Müteahhit firmalar kaba inşaatı biten evlerin çevre düzenlemesine başladığını aktaran Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, "Çalışmalardan sonra yeni Van hem Türkiye'nin hem de dünyanın kenti olacak." dedi.

Geçtiğimiz yıl yaşadığı iki büyük depremle evleri yıkılan depremzedeler ağustos sonu itibariyle evlerine kavuşmaya başlıyor. 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 şiddetindeki depreminden 35 sonra yapımına başlanan kalıcı konutların 3 bini ağustos ayının sonunda depremzedelere teslim edilecek. Geriye kalan konutların depremin yıl dönümünde hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Yapımı devam eden TOKİ'lerle ilgili bilgi veren Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, depremden sonra yeni bir Van için çalıştıklarını belirterek, "Çalışmalardan sonra yeni Van hem Türkiye'nin hem de dünyanın kenti olacak." şeklinde konuştu.

Van depreminden sonra Türkiye'de ilk kez bu kadar süratle kalıcı konut yapılmaya başlandığını aktaran Uslu, "Depremin 35. gününde Van'da konut yapılmaya başladı. Son 50 yılın en soğuk kışına rağmen Van'da eksi 20 soğuğa rağmen inşaatlara kış boyunca devam edildi. Depremden 280- 290 gün geçti birçok konutumuz tamamlanmış durumdadır. Van'da yaklaşık 17 bin kalıcı konut yapıyoruz. Bunlar 5 bini Erciş'te diğer 12 bin tanesi ise Van'da yapılıyor. Konutlar inşallah Eylül sonu itibariyle hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. Bu günden itibaren müteahhit firmalar TOKİ'lerin çevre düzenlemesine başladı." diye konuştu.

Amaçlarının vatandaşların en rahat edebileceği yere yerleştirmek olduğunu ifade eden Uslu, "Bilindiği gibi Van'ın farklı noktalarda TOKİ'ler yapılıyor. Kentte 17 bin konut bu yıl içerisinde bitirilmiş ve hak sahiplerine vatandaşlara teslim edilmiş olacak. Biz böyle planladık ve çok hızlı bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz. Farklı yerlerde yapılan TOKİ'lere vatandaşları yerleştireceğiz. Amacımız vatandaşların en rahat edebileceği yere yerleştirmektir. Bunun için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Uslu, yapılan çalışmalardan sonra Van'ın hem Türkiye'nin hem de dünyanın kenti olacağını belirterek, "Biz soğuk kış şartların da bile bu inşaatları yaptırdık. Artık sezon inşaat sezonu ve havalar bu konuda bize yardım ediyor. Biz de bunları süratle tamamlayacağız ve yeni bir Van inşa edeceğiz. Konutların yapıldığı alanlar hem jeolojik, hem estetik, hem de çevre açısından çok güzel yerler ve buralar özellikle seçildi. TOKİ'lerden bir yandan Van Gölü'nü izleyebiliyorsunuz bir yandan da Süphan Dağı'nı. Ayrıca TOKİ'lerin yapıldığı yerlerde zemin çok sağlam olduğu için jeolojik açıdan bundan sonraki depremlerden etkilenmeyecek. Tüm bu çalışmalardan sonra Van yeni bir ivme kazanacak, yepyeni bir kent olarak hem Türkiye'nin hem de dünyanın kenti olacak" şeklinde konuştu.

Dün akşam saatlerinde Van'a incelemelerde bulunmak üzere gelen Yardımcısı Beşir Atalay, Konutlardan bir kısmının Ağustos sonu itibariyle depremzedelere teslim edileceğini belirtti. Atalay, konuşmasını söyle sürdürmüştü: "Başbakanımızın depremden hemen sonra bir sözü vardı. Ağustos ayı sonunda konutları teslim edeceğiz demişti. İnşallah bizde ay sonu itibariyle konutları teslim etmeye başlayacağız. Konutlarımız bitiyor. Ağustos sonu ile birlikte Van ve Erciş'te 3 bin konuttun teslimini yapacağız. Geri kalan ve yapımı devam eden konutların tamamını da Van depreminin acı günü olan 23 Ekim'de hak sahibi depremzedelere teslim etmiş olacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber