TÜZDER 'den 50 dahi çocuğa burs imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 17:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) 50 dahi ve üstün zekalı öğrenciye yüzde 100 burslu eğitim fırsatı sunuyor.

TÜZDER'den yapılan açıklamaya göre, zeka ve yetenek ölçümleri neticesinde tespiti yapılan 50 üstün zekalı ve dahi çocuğa Özel Boğazhisar Eğitim Kurumları'nda yüzde 100 burslu eğitim verilecek.

Proje kapsamında TÜZDER zeka ve yetenek ölçümleri neticesinde tespiti yapılan 50 üstün zekalı ve dahi çocuk, enderun eğitim sisteminden esinlenerek hazırlanan ve patenti Boğazhisar Eğitim Kurumları'na ait olan 'dünya ölçeğinde üstün nitelikli insan yetiştirme eğitim modeli' kapsamında özel bir eğitime tabi tutulacak. Eğitim modeli kapsamında öğrenciler zihinsel,sosyal, duygusal, bedensel ve ruhsal gelişim eğitimleri alacaklar.

Öğrenciler bu sistem sayesinde en az 3 yabancı dil(İngilizce, Çince ve Arapça) öğrenecek ve Türkiye'nin ilk ve tek zeka atölyesinde dahilik eğitimi alacak. Bunun yanı sıra öğrenciler, mucitlik atölyesi, uzay bilimleri ve astronomi, robot, sıra dışı düşünme, yazarlık, elektronik, zeka ve akıl oyunları, hayal tasarım eğitimleri alacaklar. Proje süresince TÜZDER ve Özel Boğazhisar İlköğretim Okulu kanalı ile üstün zekalı öğretmenler eşliğinde öğrencilerin zihinsel, sosyal, ruhsal, ve duygusal zeka gelişimleri takip edilecek.

TÜZDER, bu çalışma ile Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu evrensel perspektife sahip üstün nitelikli insanlar yetiştirmeyi hedefliyor.

Muhabir: Kenan Irtak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber