Ankara'da bayram boyunca kent içi ulaşım ücretsiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 22:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da Ramazan Bayramı'nda 3 gün boyunca kent içi ulaşım sağlayan EGO otobüsleri ücretsiz olarak hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi, Ankaralıların, Ramazan Bayramı'nı da rahat, huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla şehrin her noktasında, tüm birimleriyle birlikte hizmetlerini artırarak sürdürecek. Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Bayram süresince denetimlerine devam edecek. Tüm birimleriyle birlikte Bayram'da da hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi, bayramların en çok ziyaret edilen yeri olan mezarlıklarda da metronun hastane durağından ücretsiz servis hizmetlerinin yanı sıra geçen bayramlarda olduğu gibi çay ve kolonya ikram edecek. Her bayramda günlük yaklaşık 500 bin kişinin akınına uğrayan AŞTİ'de de güvenlik tedbirleri şimdiden artırıldı.

Büyükşehir Belediyesi, bayram coşkusu ve tatilinde, tüm birimleriyle birlikte Ankaralılara hizmet vermeye devam edecek. Denetimlerine ara vermeden Ramazan Bayramı süresince de devam edecek olan Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, pastane, şeker, şekerleme satış yerleri ile diğer tüm gıda ağırlıklı alışveriş merkezlerinde yapılan denetimlerine artırarak sürdürecek.

Ücretsiz otobüslerle yakınlarını ziyaret etmek isteyen Başkentlilerin huzur ve güven içerisinde yolculuklarını yapmaları için de durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak olan Zabıta Ekipleri, ayrıca çevre ve gürültü kirliliği, kaçak kömür ve benzeri şikâyetleri de anında değerlendirecek. Seyyar satıcılara da geçit vermeyecek olan Zabıta Daire Başkanlığı'na şikayette bulunmak isteyen Başkentliler, Bayram süresince karşılaştıkları tüm olumsuzlukları 231 79 84?229 66 91 numaralı telefonlara bildirebilecek.

Yaz başından bu yana temizlik çalışmalarını gece gündüz sürdüren Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, bayram süresince de daha yoğun ve etkin bir şekilde süpürme ve yıkamanın dışında görsellik anlamında olumsuz teşkil eden çöpleri ve molozları da toplayacak, duvarlara, yollara yazılan yazıları silecek. Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde de (AŞTİ) güvenlik önlemlerini artıran Büyükşehir Belediyesi, bayramlarda günlük 500 bin kişinin akınına uğrayan Terminal'de de güven ve huzurun tesisi için çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

Ramazan Bayramı süresince, Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar metro hattında bulunan Hastane Durağı'ndan saat 06.00'dan itibaren 10 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığı'na taşınacak. Ayrıca Cebeci Asri Mezarlığı'nı ziyaret edecekler için de bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden, Ulus Anafartalar Çarşısı ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir servis kaldırılacak. Bayram süresince, önceki bayramlarda olduğu gibi yine Karşıyaka ve Cebeci Asri mezarlıklarının kapı girişlerine kurulacak olan çadırlarda çay ve kolonya ikramı yapılacak. Ayrıca ziyaretler sırasında rahatsızlanan vatandaşlar için de Karşıyaka Mezarlığı'nda doktor ve hemşire hazır bulundurulacak.

ACİL NUMARALAR BAYRAMDA DA 24 SAAT HİZMETTE

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için bayramda nöbetçi personel uygulamasına da gidecek olan belediye, '188 Alo Ambulans' hizmetini de bayram boyunca kesintisiz sürdürecek edecek. İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerinde Mavi Masa: 153, Su ve Kanal Arıza: 185, İtfaiye: 110, Alo Cenaze: 188, Alo Doğum: 188, Zabıta: 231 79 84 ? 229 66 91 nolu telefonları arayabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber