Çankaya Belediyesi'nden sendikalı işçilerine yüzde 12 zam

Ankara'da Çankaya Belediyesi İmar AŞ ile DİSK'e bağlı Genel-İş arasında şirket işçisi statüsünde çalışan 430 belediye çalışanını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Bakım-Onarım Atölyeleri'nde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesiyle sendika üyesi işçilerin maaşlarına birinci yıl için yüzde 12, ikinci yıl için yüzde 12 oranında zam yapılırken, işçilere her yıl ocak ve temmuz ayı ücretleri ile birlikte 15'er günlük ücretleri tutarında 2 ikramiye ödenecek.

İşçilere çalışılan günler için 4 belediye otobüs bileti karşılığı ulaşım yardımı; ocak ayı maaşlarıyla birlikte net 150 metreküp yakacak yardımı ve temmuz ayında net 150 TL gıda yardımı yapılacak. Toplu İş Sözleşmesinde iş veriminin arttırılması, yeni işçi alımlarında alınacak işçi sayısını belirleyecek ve işçinin sosyal, kültürel, sendikal konularda gelişimini sağlamak üzere 3 işveren, 3 sendika temsilcisinin katılımı ile 6 üyeli bir İşyeri Koordinasyon Kurulu kurulması kararı alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber