CHP'li Aygün 48 saat sonra serbest: Silahlı mücadelenin anlamsız olduğunu onlar da biliyor/ Video

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK terör örgütü tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, 48 saatin ardından serbest bırakıldı. Aygün, "Örgüt siyasi propaganda yaptı. Bana, 'biz de yürüttüğümüz silahlı mücadelenin çok anlamsız olduğunu biliyoruz' dediler." ifadelerini kullandı.

PKK, kaçırdığı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü dün 17.00'de Ovacık ilçesi Aşağı Torunoba mevkiinde serbest bıraktı. Jandarma Karakolu'na giden Aygün, milletvekili olduğu gerekçesiyle ifade vermeyeceğini aktardı. Ardından Tunceli'ye gitmek üzere yola çıktı. Valiliğin helikopter tahsisi yönündeki teklifini geri çeviren Aygün, akşam saatlerinde karayoluyla Tunceli'ye ulaştı. Aygün, Tunceli'de ayağının tozuyla bir basın toplantısı düzenledi. İki günlük dağ macerasının 17.00'de sona erdiğini aktardı. Örgüt mensuplarının siyasi propaganda yaptıklarını belirtti. Kendisinin kaçırılmasını, 'barış ve ateşkes mesajı verme amaçlı bir eylem' olarak niteledi. Yolu kesen grubun kendisini tanıdığını ifade eden Aygün, "Beni kaçıranlar 6-7 kişilik genç kişilerdi. Zor kullanılmadı. Bana silah bile doğrultmayacaklarını söylediler. Normalde direnebilirdim. Silah kullanacaklarını sanmıyorum ancak arkadan gelen arabalar çoğalınca kimsenin can güvenliğini tehdit etmek istemedim. 6-7 saat yürüdük. Benim de aşina olduğum Dersim dağlarında kaldık. Dersim dağlarını da özlemişim. Bahoz Erdal'la görüşülüyordu. En kısa zamanda serbest bırakılmamı istiyordu. Bu eylemi yapan arkadaşlar bu ülkenin genç arkadaşları. Ülkeye barış ve ateşkes mesajı vermek istediklerini söylediler. Ölen bütün çocukların bu ülkenin çocukları olduğunu, savaşın gereksiz olduğunu söylediler. 'Biz de yürüttüğümüz silahlı mücadelenin çok anlamsız olduğunu biliyoruz' dediler. 'İstediğimiz demokratik özerklik planı, hiç de silahlı mücadeleyi gerektirmeyen demokratik bir taleptir ve Avrupa'da pek çok ülkede vardır. Bu bakımdan biz de yürüdüğümüz mücadelenin artık çok anlamsız olduğunu biliyoruz' dediler. Benden bu konuda daha fazla rol üstlenmem konusunda ricacı oldular. CHP'nin politikalarını beğendiklerini ama daha fazla çaba harcaması gerektiğini söylediler." dedi.

bahoz erdal aradı, 'kılına dokunmayın' dedi

Hüseyin Aygün, örgüt üyelerinin, kendisine, bağımsız milletvekilliği yapmasını önerdiklerini anlattı. Şöyle konuştu: "Ben de silahların gölgesi altında böyle bir karar vermeyeceğimi söyledim. Yeni CHP'de siyasete devam edeceğimi anlattım. 'Kürt sorununun parlamentoda bulunan 4 partinin bir araya gelerek çözülmesi gerektiğini söylediler. Bana yönelik herhangi bir tehdit yok. Son derece anlayışlı bir yaklaşım vardı. Akan kanın durması için CHP'den ve benden daha çok çaba beklediklerini ifade ettiler."

CHP'li Aygün, 48 saat içinde serbest bırakılmasını da değerlendirdi. Ankara'da oluşan tepkilerin, başta Dersim halkının tepkilerinin de süreci hızlandırdığını düşündüğünü söyledi. Aygün, "Sabah uyandığımızda bulunduğumuz bölgeyi Bahoz Erdal aradı. 'Kılına bile zarar gelmesin' diye talimat verdi. Sonra eylemin amacına ulaştığını söyleyip serbest bıraktılar. Giderken de sarıldılar, öptüler. Bu gençlerin tamamı evlerine dönmek istediklerini söylediler. 'Burada bulunan kardeşlerini unutma abi' dediler. Yürüyerek geldim. Ben Dersim'in dağlarını karış karış biliyorum." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aygün'ün serbest kalmasına çok sevindiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Çok mutluyum. Herhangi bir sorun görünmüyor. Ailesi ile beraber, dolayısıyla bir sorun yok." dedi.

ALİ HAYDAR GÖZLÜ, KAZIM PIYNAR, HABİB GÜLER, TUNCELİ, ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber