Arınç: HAS Parti ile AK Parti'nin birleşmesi söz konusu değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önümüzdeki ay AK Parti'ye geçeceği belirtilen HAS Parti Numan Kurtulmuş'la ilgili değerlendirmelerde bulundu. HAS Parti ile AK Parti'nin birleşmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üslubunu da eleştirdi.

Seçim bölgesi Bursa'da, AS TV ve Bursa Hakimiyet'i bünyesinde barındıran Medya S'yi ziyaret eden Arınç, Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçmesine çok sıcak baktıklarını söyledi. Kurtulmuş'un birikimli, ahlaklı, kibar ve dürüst bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan Arınç, iki partinin birleşmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi.

"KEŞKE HERKES KURTULMUŞ GİBİ OLSA DA KILIÇDAROĞLU GİBİ OLMASA"

HAS Parti'nin fesholarak AK Parti'ye geçmesi konusunda tamamen HAS Parti'nin yetkili mercilerinin karar vereceğini vurgulayan Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da daha önce Numan Kurtulmuş'a ?birlikte siyaset yapalım' teklifinde bulunduğunu hatırlattı. Arınç şunları kaydetti: ?Numan Bey çok güzel bir insan. İstanbullu güzel bir aileden geliyor. Tayyip Bey daha önce de kendisine teklif götürmüştü; fakat o merhum Erbakan'la birlikte siyaset yapmayı uygun görmüştü. Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'dan bahsediliyor. Değerli insanlarla siyaseti güçlendirmek lazım. Bütün arkadaşlarım Numan Bey'in partimize katılması konusunda olumlu görüşe sahip. Son seçimlerde aldıkları sonuç ortada. Ak Parti'ye belki bu anlamda katkısı olmaz, ama siyasette bazı insanların var olması gerekiyor. Bunlardan biri de Numan Bey'dir. Kurduğu partiyle bizi eleştirmiş olabilir, siyasetin doğasında var. Hiçbir zaman seviyeyi düşürmedi. Elbette eleştirecek, sonuçta parti kurmuş. Biz de iktidar partisiyiz. Keşke herkes Numan Bey gibi olsa da Kılıçdaroğlu gibi olmasa. Adam bir şeyi ?eleştiriyorum' derken ağzından zehir akıtıyor. ?Bilmem neresiyle güldüler' diyor. ?Anasının a'sı diyor. Bu kadar terbiyesizlik olur mu? Bu kadar saygısızlık olur mu? Ama söylüyor ana muhalefet lideri, ağzını açarken on defa düşünecek, seviyeyi koruyacak. Sen devlet protokolünde 4. sıradasın. Üslubun iyi olacak, elbette sonuna kadar eleştireceksin. Siyasette olmazsa olmaz bir partinin genel başkanısın sen. Edep dışı konuşmamak lazım. O öyle söyleyince bizimkiler de altta kalmıyor.?

"NEDEN AKP DERLER?"

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kısaltılmış adının AK Parti olduğunu vurgulayan Arınç, halen bir grubun ısrarla ?AKP' tabirini kullanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Arınç şöyle devam etti: ?Neden AK Parti'ye ?AKP' derler de HAS Parti'ye HSP demezler. Bizim tüzüğümüze göre kısaltılmış adımız AK Parti'dir. Halkın Sesi Partisi'nin kısa adının H.S.P. olması lazım. Ama burada bir art niyet var. AKP diye ısrar eden bir grup var. Şimdi ben Burak beye Tarak diyebilir miyim? Adama ismiyle hitap etmek gerekir. Benim ismim ?AK Parti'. Ama halen ?AKP' diye ısrar edenler var. AKP kadar başına yumurta düşsün demek lazım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber