17 Ağustos 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 13.15'te Sultanahmet Camii'nde cuma namazı kılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.30'da Kadıköy-Kartal metro hattının Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine katılacak.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Batı Trakya ziyareti kapsamında karayoluyla İpsala sınır kapısından Yunanistan'a geçecek, Gümülcine Eski Camii'nde cuma namazı kılacak, Gümülcine Türk Gençler Birliği'ni ziyaret edecek ardından Sirkeli köyünde iftar programına katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 17.30'da Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile görüşecek, saat 18.30'da iki bakan ortak basın toplantısı yapacak.

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Kadıköy Meydanı'nda saat 15.30'da Kadıköy-Kartal Metro hattının açılış törenine katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Muğdat Camii'nde cuma namazını kılacak ve bayramlaşma törenine katılacak, Akdeniz ilçesinde iftara katılacak.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'da saat 17.00'de AK Parti Of İlçe Teşkilatı'nı ziyaret edecek, iftara katılacak. - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Aydın'da Aydın Arkeoloji Müzesi ile Söke Etnografya Müzesi'nin açılışlarını yapacak, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya gelecek, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu konserini izleyecek. - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te huzurevini ziyaret edecek, Yeşilkent Camii'nin ibadete açılış törenine katılacak, Nurdağı ve İslahiye'de değerlendirme toplantılarına, İslahiye Ticaret Odası'nın iftarına katılacak. - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak, iftara katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Afet Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay, saat 10.30'da Marmara depreminin 13. yılı nedeniyle basın toplantısı yapacak.

- TÜİK, saat 10.00'da ?2011 yılı Yazılı Medya İstatistiklerini? açıklayacak.

- Hacettepe Üniversitesi, saat 10.30'da Marmara depreminin 13. yılı nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde ?Unutmadık, Unutmayacağız? konulu bir toplantı düzenleyecek.

- MAZLUMDER, ?Dünya Kudüs Günü? dolayısıyla İsrail Büyükelçi Konutu önünde iftar programı düzenleyecek.

- Birleşik Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Şahindokuyucu, saat 11.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- TTB Merkez Konseyi üyeleri, saat 12.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Ünlü tiyatrocu Müşfik Kenter, Teşvikiye Camii'nde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane'deki Hizmet Binası'nda saat 11.00'de, personeliyle bayramlaşma töreni ile Kadıköy Meydanı'nda saat 15.30'da, Kadıköy-Kartal Metrosu Açılış törenine katılacak.

- Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 11.00'de basın açıklaması düzenlenecek.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon Eskişehir'de oynanacak Eskişehirspor-Akhisar Belediyespor maçıyla start alacak. Karşılaşma saat 21.00'de başlayacak.

- Londra Olimpiyatları Atletizm 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin olimpiyatlardan sonra ilk kez ailesi ile buluşacak. Ayrıca Aslı Çakır Alptekin için Antalya Havalimanı'nda saat 14.30'da karşılama töreni düzenlenmesi bekleniyor.

- Olimpiyat şampiyonu Milli Tekvandocu Servet Tazegül'in annesinin İzmir'deki mezarını ziyaret etmesi bekleniyor.

- Galatasaray, ligin ilk haftasında Kasımpaşa ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 10.30'da yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe, ligin ilk haftasında Elazığspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sabah saatlerinde yapacağı antrenmanla tamamlayacak ve öğle saatlerinde Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan kalkacak özel bir uçakla, Sanica Boru Elazığspor karşılaşması için İzmir'e gidecek.

- Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 18.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Trabzonspor, Karabükspor ile yapacağı maç için Karabük'e gidecek.

İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Kadıköy-Kartal metrosunu hizmete açacak. (15.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sultanahmet Camii'nde Cuma namazı kılacak. (13.15)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile görüşecek. İki bakan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. (17.30-18.30)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep ve ilçelerinde inceleme ve ziyaretlerde bulunacak. (10.30-21.30)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'da AK Parti Of İlçe Teşkilatı'nı ziyaret edecek, iftara katılacak. (17.00-19.30)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'de ziyaretlerde bulunacak, iftar programına katılacak.(12.53/19.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu konserini izleyecek. (20.00/21.30)

Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da 17 Ağustos Marmara depreminde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlenecek.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, valilik personeliyle bayramlaşacak. (10.00)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye personeliyle bayramlaşacak. (11.00)

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter için Kenter Tiyatrosu'nda tören düzenlenecek. Kenter'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (10.00/13.00)

Fener Rum Patriği Dimitry Bartholomeos, Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan tarihi Kuştul Manastırı'nı ziyaret edecek. (09.00)

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay, Marmara depreminin 13. yıl dönümü nedeniyle, Marmara ve Van depremleri sonrası yapılan çalışmalarla ilgili AFAD'ta basın toplantısı yapacak. (10.30)

Eyüp Sultan Camii'nde asker uğurlama töreni yapılacak. (11.30)

Muğla'da, iki yıl önce çıkan öğrenci olaylarında polis kurşunuyla öldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un davası, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilecek. (11.00)

Suriye ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, yeni sezon öncesinde İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Spor Toto Süper Lig'de 2012?2013 sezonu Eskişehirspor?Akhisar Belediye maçıyla başlayacak. (21.00)

Fenerbahçe, Elazığspor ile İzmir'de oynayacağı Spor Toto Süper Lig 1. hafta maçı için İzmir'e gidecek.

Profesyonel lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber