Polisten bayram kazalarına 'ayraç'lı önlem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürlüğü, trafik denetlemelerinde çikolata dağıtıp bayramlarını tebrik ettiği sürücülere, üzerinde Antalya çevresinde kazaların en fazla yaşandığı bölgelerin belirtildiği 5 bin kitap ayracı dağıttı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bayram kazalarını önlemek amacıyla 5 bin kitap ayracı bastırdı.

Denetim yapılan yollardaki güzergahlara göre en fazla kazaların yaşandığı bölgelerin belirtildiği ve sürücüler için çeşitli uyarıların bulunduğu ayraçlar, polis ekipleri tarafından bayram gezisine çıkan sürücelere dağıtıldı. Sürücülere çikolata da ikram eden polis ekipleri, trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Aşkın Kızık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının ceza yazmak olmadığını, trafik kazalarını önleyebilmek için çalıştıklarını kaydetti.

Antalya bölgesindeki en yoğun yollar olan Burdur, Korkuteli, Muğla, Mersin ve Isparta yollarında sürücülere bu ayraçları verdiklerini belirten Kızık, ''Dağıttığımız broşürleri sürücüler genelde okumuyor. Bu broşürler okunmadan çöpe atılıyor. Ancak ayraçlar yıllarca kitapların arasında saklanıyor. Çocukları ve kendileri yıllarca bu ayraçlara bakabiliyor. Bu nedenle ayraç dağıttık. Sürücüler de ayraç uygulamasından oldukça memnun oldular'' dedi.

Antalya bölgesindeki kazaların en fazla dikkatsizlik ve aşırı hız nedeniyle yaşandığının altını çizen Kızık, şehirlerarası yollarda sıkı tedbirler aldıklarını belirtti.

Bayramda çalışan personel sayısını da arttırdıklarını belirten Kızık, araç kiralama şirketlerinden kiraladıkları araçlara radar aracı süsü verip şehirlerarası yollara koyduklarını, bu sayede sürücülerin hız yapamadığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber