Asker babası: Devlet oğlumu kurtarmak için daha ne bekliyor?

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Ağustos 2012 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hidayet Özgen, bayrama buruk girenlerden. Geçtiğimiz yıl teröristlerce polis oğlu kaçırılan Özgen, "Bu acıya artık dayanamıyoruz. Her gün bir kez daha ölüyoruz." diyor. Büyük bir çaresizlik yaşadıklarını anlatırken, yetkililerden oğlunun bir an önce bulunmasını istiyor: "Devlet oğlumu kurtarmak için neyi bekliyor, neden kurtarmıyor anlamıyorum."

Terör örgütü PKK'nın geçen yıl Diyarbakır, Şırnak ve Van'da kaçırdığı asker, polis ve kaymakam adayından hâlâ haber yok. Güvenlik birimleri, kaçırılan kişilerle ilgili şu ana kadar herhangi bir yer tespiti yapamazken ailelerinin endişeli bekleyişi bu bayramda da devam ediyor. Kaçırılan polis memuru Nadir Özgen'in babası Hidayet Özgen, büyük bir çaresizlik yaşadıklarını anlatıyor. "Oğlumdan hiçbir haber yok, hiçbir gelişme yok. Nereye gideceğiz, nereye başvuracağız bilmiyoruz. Devlet oğlumu kurtarmak için neyi bekliyor, neden kurtarmıyor anlamıyorum." diyen Özgen, oğlunun kurtarılması için hiçbir girişimin olmadığını belirtiyor. Acılı baba, "Kaçırıldığı günden beri hiç görüşemedik, keşke oğlumun sesini duyabilsem. Her gün bir kez daha ölüyoruz." diye konuşuyor.

Nadir Özgen, 10 Eylül 2011'de Van'ın Çatak ilçesinde PKK tarafından kaçırıldı. Şu ana kadar kendisinden haber alınabilmiş değil. Oğlunun PKK tarafından çekilen görüntülerinin, geçen yıl Kurban Bayramı'nın ikinci gününde yayınlandığını anlatan acılı baba Özgen, eşi ve gelininin baygınlık geçirmediği gün olmadığını ifade ediyor. Özgen, "Bu acıya artık dayanamıyoruz. Ailecek ölüp ölüp diriliyoruz. Büyük bir acı çekiyoruz. Allah'tan umut kesilmez, ama her an kötü bir haber gelir endişesiyle yaşıyoruz." ifadelerini kullanıyor. Terör örgütü PKK'nın adam kaçırma eylemleri, 2005 yılında yeniden başladı. Temmuz ayı itibarıyla PKK'nın elinde, çeşitli bölgelerde kaçırılan 26 kişi bulunduğu belirtiliyor. Terör örgütünün kaçırdığı kişiler arasında siyasetçi, asker, kaymakam, öğretmen, köylü, belediye başkanı, işadamı ve işçiler de bulunuyor.

Adam kaçırmaktaki amaç, devleti pazarlığa zorlamak

PKK'nın artan kaçırma eylemleri, örgütün yeni stratejisini de gözler önüne serdi. Geçtiğimiz ay Hakkâri'de yakalanan ve itirafçı olarak güvenlik güçlerine bilgiler veren Celal Gever kod adlı terörist A.A.'nın, örgütün adam kaçırma eylemleri ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptığı ortaya çıktı. Terör örgütü tarafından kaçırılan asker, polis, öğretmen ve sivil vatandaşların kaçırıldıkları alana ait sığınaklarda tutulduğunu belirten Gever, buna karşın Cilo, Botan ve Van'da kaçırılan kamu görevlilerinin ise Zap ve Kandil'e götürüldüğünü kaydetti. Bu kişilerin kaçırılmasının tek gerekçesinin kamuoyunda gündem oluşturmak ve devleti 'pazarlığa zorlamak' olduğunu dile getirdi. Örgütün üst düzey liderleri Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Fehman Hüseyin'in Öcalan'ın cezaevi koşullarının düzeltilmesi için örgüte sürekli eylem talimatı verdiğini de aktaran Celal Gever'in ifadesinde şöyle konuştuğu öğrenildi: "Bize sürekli KCK operasyonlarındaki tutuklamaların protesto edilmesi için açılım yapılması gerektiğini, Türkiye'yi zor durumda bırakmak ve PKK ile pazarlık masasına oturmasını sağlamak amacıyla şiddetli eylemlerin yapılması gerektiği söyleniyordu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber