Uyanık avukatın çöplük oyunu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Barosu'nun en kıdemli avukatlarından 77 yaşındaki Aynur S.'ye ?Görevini kötüye kullanmak? iddiasıyla dava açıldı.

Sanık avukatın Küçükçekmece'deki 7 ayrı parseli, ?Halkalı Çöplüğü' alanı içerisinde kaldığını belirterek yaşları 70'den yukarı olan üç ayrı müvekkilinden çok ucuza satın aldığı öne sürüldü.

MİRAS İŞLERİNİ ÜSTLENDİ

?Görevi kötüye kullanmak? suçlamasıyla hakkından 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılan İstanbul Barosu'nun en kıdemli avukatlarından Aynur S. hakkında açılandavada şu iddialara yer verildi; Ayşe Cangüzel Teker (67), Süheyla Yıldız Özsan (82) ve ZahideHale Eyüpoğlu'na (70), akrabalarının ölümü üzerine Küçükçekmece Halkalı'da 7 parsel taşınmaz miras kaldı.

Avukat Aynur S. de miras kalan taşınmazların durumuyla ilgili 6 yıl önce müşteki Ayşe Cangüzel Teker'le bir görüşme yaparak vekaletini aldı. Bir süre sonra diğer mirasçılar Süheyla Yıldız Özsan ve Zahide Hale Eyüpoğlu da vekaletini Aynur S'ye verdi. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra avukat Aynur S, Ayşe Cangüzel Teker'le bir görüşme daha yaptı. Aynur S.miras kalan taşınmazların ?Halkalı Çöplüğü' içerisinde kaldığı, çok değersiz olduğu ve yüksek miktarda vergi borçları bulunduğunu belirterek, taşınmazları kendisine devretmelerini istedi. Bunun için de taşınmazlarının piyasa değerinin çok altında bir fiyat teklif etti. Av. Aynur S, taşınmazları satın alarak büyük bir kumar oynayacağını ve riski göze alacağını Teker'e anlattı.

Bunun üzerine Ayşe Cangüzel Teker, diğer iki mirasçıyla 7 parseli, 18 Haziran 2007 ve 27 Haziran 2007'de yapılan usulsüz satış işlemleriyle kendisine satmalarını sağladı. Üç mirasçı kısa bir süre sonra arsaların çöplük arazisi içinde kalmadığını, avukatlarının oyununa geldiklerini anlayarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. AdaletBakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü avukat hakkında 20 Temmuz 2012'de, soruşturma için ?olur' izni verdi. Savcılık, soruşturmanın tamamlanmasının ardından avukat Aynur S. aleyhinde ?Görevi kötüye kullanmak? suçundan dava açtı.

TOLGA ATAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber