AA: Haber Akademisi'nde üniversitelerin çok üstünde bir eğitim anlayışı geliştirdik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Anadolu Ajansı Haber Akademisi'nin, Türkiye'deki üniversitelerin çok çok üstünde bir eğitim anlayışı geliştirip uyguladığını belirterek, ''Almanya'da ve Amerika'da mesleki eğitim kurumları iş yerleriyle iç içedir. Anadolu Ajansı bunu gerçekleştirerek Türkiye'de bir ilki başardı'' dedi.

Anadolu Ajansı Haber Akademisi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ''Eğitim Çalıştayı'', Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Akademisi yöneticileri ve sekreteryasının tam kadro katıldığı çalıştay, AA Toplantı Salonu'nda düzenlendi. Saat 10.00'da başlayan ve 16.00'ya kadar devam eden çalıştayda önce Haber Akademisi Koordinatörü Fehmi Çalmuk sunum yaptı, akademide verilen eğitimlere dair detaylı bilgiler sundu. Daha sonra Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, dünyada uygulanan çağdaş eğitim yöntemleriyle ilgili sunum yaptı.

''Anadolu Ajansı Haber Akademisi'nin Türkiye'deki üniversitelerin çok çok üstünde bir eğitim anlayışı geliştirdiğini ve uyguladığını'' belirten Prof. Dr. Özyılmaz, ''Haber Akademisi olarak siz, mesleki eğitim yapıyorsunuz ve gelişmiş ülkelerdeki mesleki eğitim yöntemini uyguluyorsunuz. Örneğin Almanya'da ve Amerika'da mesleki eğitim kurumları iş yerleriyle iç içedir. Siz bunu gerçekleştirerek Türkiye'de bir ilki başarmışsınız, tebrik ediyorum'' dedi.

Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, dünyada genel olarak eğitimin ''öğretme ve öğrenme'' olmak üzere iki model üzerinden yürütüldüğünü ifade ederek, ''Maalesef Türkiye'de öğrenci ve öğrenme odaklı olmayan öğretme modeli uygulanıyor. AA Haber Akademisi ise öğrenme modeli uygulayarak eğitim yapıyor'' ifadesini kullandı.

Bu modelde, öğrencinin merkezde olduğunu ve ülkedeki geleneksel uygulamanın tersine eğitimin ölçme ve değerlendirmesinin de sonuçta değil, bu süreçte yapıldığını anlatan Özyılmaz, AA Haber Akademisi'nin bu yöntemi uygulayıp eğitim verdiğini görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Çağdaş eğitim metotlarıyla ölçme-değerlendirme yöntem ve teknikleri üzerine kapsamlı çalışmanın yapıldığı çalıştay, gelecek dönemlere ilişkin önerilerin sunulması ve bunların değerlendirilmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber