Kılıç: Sporcu yetiştirilmesinde okulu tümden yok görmek doğru değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 13:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Sporcu yetiştirilmesinde okulu tümden yok görmek doğru değil. Okul adına çocuğun spor hayatını tamamen yok görmek de doğru değil. Bu denklemi kurabilecek durumdayız'' dedi.

Ankara Milletvekili ve Başbakan Baş Danışmanı Yalçın Akdoğan ile birlikte AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Bakan Suat Kılıç, partililerle bir araya geldi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Suat Kılıç, olimpiyatlar için sporcu yetiştirilmesi konusunda Çin modeli ile Türkiye modelinin çok fazla örtüştürülebilir yanlarının olmadığını söyledi. Türkiye'nin 2008 Pekin Olimpiyatları'nda 1, Londra'da ise 2 altın madalya aldığını hatırlatan Kılıç, ''5 altın madalya da olsa biz ülkemize, insanımıza ve gençlerimizin dinamik ruhuna o kadar güven duyuyoruz ki bu madalyalarla yetinebilmemiz mümkün değil. Olimpiyatlarda aldığımız madalyaların sayıları artması lazım'' dedi.

Sporcu yetiştirilmesini sadece eğitim sistemine yüklemeyi doğru bulmadığını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

''Ailelerin daha fedakar olması lazım. Kulüplerin daha dinamik bir örgütlenmeye kavuşması lazım. Federasyonların yapısına sporcu yetiştirmeye yönelik dinamizmi kazandırmamız gerekli. Sporcu yetiştirmenin bir çok ayağı var ancak aileler işin merkezinde. Bir aile çocuğuyla ilgili ne kadar fedakarlık yapabilecek ise o çocuğun sporcu yetiştirme süreçlerine katılımı o kadar yoğun olacaktır. Sporcu yetiştirilmesinde okulu tümden yok görmek doğru değil. Okul adına çocuğun spor hayatını tamamen yok görmek de doğru değil. Bu denklemi kurabilecek durumdayız.''

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sporcu yetiştirilmesinde oynadığı role dikkati çeken Bakan Kılıç, bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı ile sürekli temas halinde olduklarını anlattı. ''Hiç kimse sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın spor saatlerini arttırmasından bir mucize beklememeli'' diyen Kılıç, ailelerin de fedakarlık yapması gerektiğine işaret etti.

Kılıç, ''Aile fedakarlık yapmazsa, kulüpler fedakarlık yapmazsa, federasyonlar yapılarını dünyanın gittiği istikamette değiştirmezse sadece Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapacağı fedakarlıkla bu yükün altından kalkamayız'' diye konuştu.

Olimpiyata sporcu yetiştirilmesine yönelik önemli adımlar attıklarını kaydeden Kılıç, bu konuda ''sessiz sedasız gitmeye'' gayret ettiklerini vurguladı.

Turizm bölgelerindeki spor yatırımlarının eski olanlarının güncellenmesi ve ihtiyaçların giderilmesine yönelik adımları hızlandırdıklarını belirten Bakan Kılıç, ''Bunu bir hükümet politikası olarak önemsiyoruz. Bilindiği gibi sporu seven ve sporla iç içe yaşayan bir başbakanımız var. Başbakanımız bu adımların atılması konusunda bizleri tam olarak yetkilendirmiş durumda'' dedi.

Marmaris Şehir Stadı'nda bir heyetin incelemeler yaptığını da belirten Kılıç, stadın gelecek yıl yenileneceğini de sözlerine ekledi.

Muhabir: Levent Kişi / Bekir Bektaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber