İÜ Tıp Fakültesinin randevu işkencesi, Alime'yi öldürdü

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 08:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Alime Cengiz, kalp damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle 7 yaşına gelene kadar 3 defa ameliyat oldu. İddiaya göre de aradan geçen üç yıla rağmen gerçekleşmeyen 4'üncü ameliyat nedeniyle de hayatını kaybetti.

Ailenin anlattığına göre doğduğu gün kalp hastası olduğu anlaşılan talihsiz çocuğun sonu hayata vedayla biten öyküsü şöyle gelişti: Alime, doğduktan sadece bir gün sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyata alındı. Alime'ye 10 aylıkken 2 , 4 yaşındayken de 3' üncü kalp ameliyatı yapıldı. Ancak bu müdahaleler Alime'nin sağlığına kavuşmasına yetmedi. Doktorlar yeni bir ameliyata karar verdi. Alime, İstanbul Ünivertesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kontrolden geçirildi. 2009 yılındaki bu kontrolde 4. kez ameliyat olmasına karar verildi. Aliye'nin adı ameliyat bekleyen hasta sırasında 17 numaraya kaydedildi. Ancak sıra bir türlü gelmedi.

Bakanlık inceleme başlattı

Tam üç yıl sürdü ama ?o sıra? gelmeden de Alime 30 Temmuz'da hayatını kaybetti.

Yine ailenin anlattığına göre 2009 yılından itibaren pek çok kez sıranın gelip gelmediğini kontrol eden baba Ramazan Cengiz'e hastane yetkilileri, sıra gelince aileyi arayacaklarını söyledi, o telefon da bir türlü gelmedi.

Alime'nin ölümü üzerine üzüntüleri isyana dönüşen aile soluğu savcılıkta aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan baba Ramazan Cengiz, İ.Ü Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Polikliniği'ndeki doktor, hemşire ve çalışanlardan şikayetçi oldu.

Baba Cengiz ?Ameliyathanedeki doktor 'yatıracağız' diye söyledi. Bunun üzerine tekrar beklemeye başladık? dedi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, baba Cengiz'in ifadesine başvurdu. Cengiz, dilekçesindeki iddiaları tekrarladı ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber