İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 4+4+4 protestosu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen bir grup basın açıklaması yaparak 4+4+4 uygulamasını protesto etti. Yapılan basın açıklamasında, sistemin çocuklar üzerinde olumsuz etkisinin olacağı ve bunun telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağı savunuldu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri basın açıklaması yaparak yeni sistemi protesto etti. Küçük çocukların da basın açıklamasında yer alması dikkat çekti. Çocuklar ellerinde 'Çocuk işçi olmayacağız', 'Çocuk gelin olmayacağız', 'Sadece çocuğum ben' yazılı dövizler taşıdı. Grup üyeleri de 'Çocuklarımızı 4+4+4 karanlığına teslim etmeyeceğiz' yazılı pankart açtı.

Grup adına açıklama yapan Volkan Aktepe isimli bir öğretmen, yeni sistemin sakıncaları bulunduğunu savunarak ilkokula başlayan çocukların uyum sorunu yaşadıklarını, okula başlama yaşının daha da düşürülmesi ile yeni problemler yaşanacağını savundu. Gruptaki öğrenci velilerinden biri de anne ve babalar olarak 4+4+4 sistemine karşı olduklarını dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber