Okulunun aşığı müdür, mezunların desteğine kendi emeğini kattı

Kars merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayhan Kazancı, okulunun fiziki şartlarını iyileştirmek için İmam Hatip Mezunlar Derneği ile elele verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazancı, devlete yük olmadan başlatılan çalışmalarda, bilgisini verdiği okuluna emeğini de veriyor.

Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kazancı, ?Hangi arkadaşımıza ne görev düşüyorsa gönül rahatlığıyla hiç ikilemeden elinden geleni yapıyor. Ben de okuluma hizmet etmekten büyük bir gurur duyuyorum ve bundan daha güzeli olamaz. İlla ki bunu bir yerlere çekmeye anlatmaya da gerek yoktur. Ben inanıyorum ki her zaman milli eğitimdeki arkadaşlarımız üzerlerine vazife düştüğü zaman elinden geleni yapar.? dedi.

Kazancı, bu noktaya gelinceye kadar yaşadığı süreci ise şöyle özetledi: ?2012-2013 eğitim öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde mozaik olan sınıf altları ve sıraların yanı sıra duvarların durumu iyi değildi. Eğitimin yükselen kalitesine uygun dersliklere ihtiyaç duymaktaydık ve bunun için yaklaşık 100 bin TL paraya ihtiyaç olduğunu hesapladık. Bu hizmetin sağlanmasını tamamen devletimizden beklemenin doğru olmadığını düşündük, ülkemiz büyük bir ülke, okul çağındaki nüfusu fazla, her geçen gün öğrenci sayımız ve okul sayımız çoğalıyor. Bunları bir eğitimci olarak hesaba katmamazlık edemeyiz. Bu çerçevede bir araştırma yaparak, oklumuzdan mezun olup başka yerlerde çalışanları araştırdım. Onlarla iletişime geçtik, İmam Hatip Mezun ve Mensuplar Derneğimiz ile birlikte hareket ederek sıkıntılarımız dile getirdik. Sonuç itibariyle boyasını bir mezunumuz, sıraları bir mezunumuz ve granitini bir mezunumuza derken, bu 100 bin TL lik hizmeti okulumuza getirmiş olduk.?

Kazancı, okullarının bahçesinde bulunan ve zamanla yıpranan Atatürk büstüne de el atarak yenilediklerini aktararak, ?Bu çalışmaları yürütürken bizlerin moral değerlerini artıran haber öğrencilerimizden geldi ve okulumuz LYS'de yüzde 85 başarıya imza attı. Öğrencilerimiz, bu başarıları ile ilahiyat fakültelerine yerleştiler. Tabi benim örnek aldığım büyüklerimin bir uygulaması var. Başarıyı görmek ve ödüllendirmek, bu çerçevede öğrencilerimize birer çeyrek altını İmam Hatip Mezunlar Derneği işbirliğimiz ile verdik.? dedi.

Kars İmam Hatip Mezunlar Derneği Başkanı Doğan Yıldız da imam hatip öğrencilerinin farklı bir özelliği olduğuna vurgu yaparak, ?İmam hatip mezunu olan arkadaşlarımız, aldıkları eğitim ve ahlak gereği buralara bir vefa borcu hissediyorlar. Bu okullar öğrencilerine, bilinçli ve sorumlu insan ruhu aşılıyor. Buradan mezun olan arkadaşlarımız buralardan hiçbir zaman ilişkiyi kesmiyor. Dolayısı ile buradan mezun olan arkadaşlarımız ki hiçbir okulda böyle bir şey yoktur. Kendi imkanları dahilinde okullarının fiziki eksiklerine olsun, fakir öğrencilerin giydirilmesi olsun, desteklerini sürdürüyor ve okullarından ilişiklerini kesmiyorlar.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber