Altını kısa vadeli alıp satmak en kârlı yöntem

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 11:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Euro ve doların dalgalı eğilimine bağlı olarak güvenli liman altına yönelim artıyor. Ramazan ayından bu yana altına olan ilgiyi gören küçük yatırımcı da kuyumcuların yolunu tutuyor. Bu ortamda yatırımcıya temkinli olmayı öğütleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altında kısa vadeli alım satımların yerinde olacağını vurguluyor.

Kurban Bayramı'na kadar altın fiyatlarında artışın devam edeceğini öngören Mehmet Ali Yıldırımtürk, yukarı yönlü oynamaların satış imkanı olarak değerlendirilmesini öneriyor. Yıldırımtürk, mevsimsel olarak yatırımcıların tatilde olduğu ağustos- ekim aylarında altın fiyatlarının sabit kaldığına da işaret ediyor.

Amerikan Merkez Bankası FED'in yeni parasal genişleme yapacağı yorumlarının altın fiyatlarını oynattığını savunan Yıldırımtürk, ?Bir dönemden beri alıcı getirmeye yönelik bu hareketin tekrar başladığını görüyoruz. Ocak ayından bu yana altın dalgalı seyir izliyor. Bu aralar, bu trend değişti yukarı yönlü dalgalı seyirler oluşmaya başladı.? saptamalarında bulunuyor. Yıldırımtürk, bu minvalde doların değerinin artmasının altını olumsuz etkilediğini, azalmasının olumlu etkilediğini dile getiriyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, artışların bir diğer sebebinin ise Suriye, İran, İsrail ve Amerika odaklı gerilimden kaynaklandığını savunuyor. Bu durumun petrol fiyatını 100 dolardan 117 dolara taşıdığına da işaret ediyor.

Evliliklerin Ramazan ayının sonrasına kaymasının altın talebini bir miktar da olsa artırdığını aktaran Mehmet Ali Yıldırımtürk, ?Düğün mevsiminin başlaması sürecinde bir miktar talep söz konusu. Fakat dış piyasa fiyatlarını etkileyecek düzeyde değil.? ifadelerini kullanıyor.

Yıldırımtürk ayrıca fiyatların artmasının altına olan talebi daralttığına temas ediyor.

?ALTIN BANKACILIĞI'NA KUYUMCULAR DA DAHİL EDİLECEK

Bankaların başlattığı altın bankacılığının kuyumculuk sektörüne menfi etkisi olmadığı görüşünü dillendiren Yıldırımtürk, şunları kaydediyor:

?Yastık altı altınlar paraya çevrilecekse zaten kuyumcuya gelecektir. Bu uygulama önümüzdeki dönemde gerek maliye bakanlığı gerekse hazine müsteşarlığı tarafından belirli bir prosedüre alınarak altın bankacılığının içine kuyumcularda dâhil edilecek.?

Altın bankacılığına kuyumcuların seçilerek görevlendirileceğini ve sistemin içine dahil edileceklerini bildiren Yıldırımtürk, ilerleyen dönemde bu sürecin daha elverişli hale geleceği görüşünde.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber