Başbakan Erdoğan:Öğretmenin evinin etrafına okul kuracak değiliz/ Video

Haber Giriş : 01 Eylül 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayip Erdoğan Kanaltürk'te katıldığı programda öğretmenlerin özür grubu atamaları ile ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan: Öğretmenler illa aynı ilçede görev yapacak diye birşey yok. Evlerinin etrafına okul kuracak değiliz. Böyle bir durumda batıya istek fazla olduğundan yığılma oluyor ve Güneydoğu'da boşluk meydana geliyor..

Erdoğan, asker, polis ve yargı mensuplarının eşleri için ise Milli Eğitim Bakanı'na talimat verdim çalışma yapılıyor dedi.


Nuh Albayrak: Öğretmenler tayinleri gündemde, eş durumuna göre atama meselesinde ilginç hikayeler var bize gelen. Sayın Başbakanımız bu konuda duyarlıdır, bize yardımcı olacaktır diye bekliyorlar. İl ve İlçe emri olmak meselesi önemli, aynı ilin içinde farklı ilçelerde yaşayan aileler olduğundan bahsediliyor, bunlarla ilgili çalışma olacak mı?

Başbakan Erdoğan: Şimdi parçalanmış aile başlığı attığımız zaman bu duygu sömürüsüne giriyor. Tamam öğretmenlik yapıyorsun senin evinin yanına okul koyacak değiliz, biri ilde olabilir, biri ilçede olabilir. Bize gelip 'biz aynı ilde ama farklı ilçelerde görev yapmak istiyoruz' diye samimi olarak görev isteyen öğretmenlerimiz var. Bakıyorsunuz belli hizmetlerde, belli noktalarda diyelim ki eşi erkek biryerde, hanımı biryerde bunlar yılma getirirken Güneydoğu'da da boşluklar meydana getiriyor. Milli Eğitim Bakanıma talimat verdim ve 'bu konuda yoğun bir çalışma yapacaksınız' dedim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber