Çevre Bakanlığı, muhtarlara yüzme öğretecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, muhtarlara yüzme öğretmeye hazırlanıyor.Bu amaçla 'Yüzme öğrenelim; temiz denizlerimizde yüzelim' projesi hayata geçirilecek. Kıyı illerinden seçilen 28 köy muhtarına 7-13 Ekim arasında Antalya'da eğitim verilecek. Projeyle, köy muhtarları aracılığı ile vatandaşa çevre bilincinin aşılanması amaçlanıyor. Bakanlık, 28 kıyı ilinden yapılan başvurular arasından, çevre konusunda duyarlı, başarılı çalışmaları olan ve yüzme bilmeyen 28 köy muhtarını belirledi. Seçilen muhtarlara 5 gün süreyle yüzme eğitimi, Türkiye Yüzme Federasyonu ekiplerinden oluşan profesyonel ekipler tarafından verilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü uzmanları ise muhtarları denizlerin ekolojik ve ekonomik önemi, deniz kirliliğinin önlenmesi ve denizlerin korunması konularında bilgilendirecek. Seminerlerde verilen bilgileri pekiştirmek için mavi bayraklı plaj, atıksu arıtma tesisi, çöp depolama alanı, milli park ve akvaryum ziyareti de yapılacak. Yüzme dersi alan muhtarlar arasında yüzme yarışması düzenleyecek. Projenin bitiminde, muhtarlar görev yaptıkları köylerde vatandaşlara çevre bilincini anlatacak.

Çevrenin korunması, iyileştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi konularında bilgilendirici toplantılar düzenleyecek. Bakanlık bu toplantıların düzenlenmesinde her türlü katkı ve katılımı sağlayacak. Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, bilgilerin vatandaşa ulaşmasında muhtarların hedef kitle olarak seçildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber