Muğla'da 1 haftada çıkan 46 orman yangınında 127 hektar ormanlık alan zarar gördü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Orman BÖlge Müdürü Ali Yıldırım, ''Muğla bölgesinde 1 haftada çıkan 46 orman yangınında 127 hektar ormanlık alan zarar gördü'' dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla'nın yangına birinci derece hassas bölgelerden oluştuğunu söyledi. Ağustos ayında aşırı rüzgarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Yıldırım, ''Bu rüzgarlar nemi düşürüyor, yangın çıkma riskini artırıyor. Bu ay etkili olan şiddetli rüzgarlar nedeniyle de çıkan yangınlar büyüme eğilimi gösteriyor'' diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Datça'daki Emecik köyü mevkisinde çıkan yangını değerlendiren Yıldırım, Datça'da son 10 gün içinde 11 yangına müdahale edildiğini, son zamanlarda yangın sayısında aşırı bir artış görüldüğünü belirtti.

Yıldırım, orman ekiplerinin yoğun çalışması ve yöre halkının hassasiyetiyle yangınlara zamanında müdahale ederek geniş alanlara yayılmasını önlediklerini kaydederek, ''Muğla bölgesinde 1 haftada çıkan 46 orman yangınında 127 hektar ormanlık alan zarar gördü. Vatandaşlarımızdan orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Ormanlık alanda en ufak bir duman gördüklerinde 177 orman yangını ihbar hattına bildirmelerini rica ediyoruz'' diye konuştu.

-Kasıt ihtimali araştırılıyor-

Son zamanlarda çıkan yangınların kasıtlı çıkarıldığı düşüncesinde olduklarını vurgulayan Yıldırım, ''Güvenlik güçleri yangınlarda kasıt olup olmadığını araştırıyor. Henüz kasıt olduğuna dair kesin bir bilgi veya belge yok. Ama ihtimal üzerinde duruluyor'' dedi.

Yıldırım, son bir haftada Datça, Milas, Bodrum ve Nazilli'de önemli yangınlar çıktığını anlatarak, geçtiğimiz gün Nazilli'de çıkan orman yangınının yaklaşık 100 hektarlık bir alana yayıldığını, yerleşim yerlerini tehdit eden yangının ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındığını dile getirdi.

Sıcak hava şartları devam ettiği için yangın riskinin henüz sona ermediğine işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

''Rüzgar son günlerde etkisini kaybetmeye başladı. Bu, sevindirici. Biz her türlü tedbirimizi aldık, yangını 10 ile 15 dakika içinde ulaşabilecek şekilde ekiplerimizi seyyar olarak gezdiriyoruz. Risk taşıyan bölgelerde ekiplerimiz teyakkuz halinde. Tüm personelimizle birlikte yangınlara hazır haldeyiz. Bu konuda vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. Anız ve piknik ateşi yakmamalarını rica ediyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber