THY'nin ilk yarı kârı 164 milyon TL

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012'nin ilk yarısında kârını yüzde 142 artıran Türk Hava Yolları, filosuna 19 yeni uçak ekledi. Uçulan dış hat sayısını 157'ye yükselten şirketin yolcu doluluk oranı da yüzde 75'i aştı

Türk Hava Yolları'nın (THY) satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 oranında artarak 6.7 milyar TL'ye ulaştı. Şirketin net kârı ise bir önceki yıla göre yüzde 142 artarak 164 milyon TL olarak gerçekleşti. THY'den yapılan açıklamada şirketin bu yıl hem ilk çeyrek hem de ikinci çeyrekte geçen yıla göre daha üstün bir performans sergilediği vurgulandı. Açıklamada, "Mevsim etkisi nedeniyle yılın ilk çeyreğinde elde edilen zarara rağmen, özellikle ikinci çeyrekte sağlanan yüksek performans sonucu yılın ilk yarısında kâra geçildi. İkinci çeyrekte elde edilen 271 milyon TL esas faaliyet kârı ile birlikte yılın ilk yarısında 52 milyon TL esas faaliyet kârına ulaşıldı" denildi. Açıklamada THY'nin trafik sonuçlarına da yer verildi. Buna göre THY yılın ilk yarısında 18 milyon yolcu taşıdı. Ayrıca yolcu sayısında yüzde 20, arz edilen koltuk kilometrede (AKK) bazında yüzde 19, ücretli yolcu kilometresinde (ÜYK) ise yüzde 24 artış sağlandı.

UÇAK SAYISI 194

THY açıklamasında şu bilgilere yer verdi: "Doluluk oranı 5.7 puanlık artışla yüzde 75.2 oldu. Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından yayınlanan istatistiklere göre küresel havacılık sektöründe aynı dönemde yolcu, AKK ve ÜYK büyümeleri sırasıyla yaklaşık yüzde 7, yüzde 6.5 ve yüzde 4.7 olarak gerçekleşti." Açıklamada, yılın ilk yarısında açılan 8 yeni dış hat ile birlikte uçulan dış hat sayısının 157'ye çıktığı vurgulandı. Şirketin filosuna 19 yeni uçak eklenirken toplam uçak sayısının 151'i dar, 37'si geniş gövde ve 6'sı kargo olmak üzere ilk yarı yıl sonunda 194'e ulaştığı kaydedildi.

THY, YOLCULARA MALATYA KAYISISI İKRAM EDECEK

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türk Hava Yolları'nın (THY) 200 noktaya yaptığı uçuşunda kayısı ikramına başlayacağını söyledi. Malatya Günleri kapsamında THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'yu da ziyaret ettiklerini ve THY'nin uçuşlarında kayısı ikram edilmesi teklifini sunduklarını dile getiren Erkoç, bunun Malatya'nın tanıtımı için önemli bir adım olacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber