PKK, Beytüşşebap ilçesine saldırdı: 10 şehit

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen saldırıda 10 güvenlik görevlisi şehit oldu. Çatışmada çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, saat 22.00 sıralarında Beytüşşebap ilçesi çevresindeki bazı güvenlik noktalarına teröristlerce saldırı düzenlendiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ifade eden Özkan, saldırıda 9 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu açıkladı.

Çatışmada yaralanan 4'ü ağır 8 güvenlik görevlisi de Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırıda şehit düşen güvenlik görevlisi sayısı 10'a yükselirken, yaralı 7 güvenlik görevlisinin Şırnak Asker Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Şehit cenazelerinin memleketlerine gönderilmek üzere helikopterle Diyarbakır'a nakledileceği öğrenildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonların devam ettiği bildirildi.

Şehitler için tören

Saldırıda şehit olan 10 güvenlik görevlisi için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Vahdettin Özkan, Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, askeri erkan ve diğer yetkililer katıldı.

Törenin ardından şehit cenazeleri 3 helikopterle Diyarbakır'a gönderildi.

Şehitlerin isimleri

Saldırıda şehit olan güvenlik görevlilerinin Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Piyade Asteğmen Burak Erdi, Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Çavuş Ramazan Emre Ala, Onbaşı Süleyman Güleç, er Serdar Küpeli, er Osman Yıldız, er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban olduğu öğrenildi.

Şehitlerin baba ocaklarında yas

Jandarma Komando Er Süleyman Güleç'in şehit olduğu haberini alan Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle köyündeki ailesi yasa büründü.

Piyade Er Emrah Karataban'ın Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyündeki baba ocağına da kara haber sabah saatlerinde ulaştı. Karataban'ın şehit olduğunu öğrenen ailesi evlerini ay yıldızlı bayraklarla süsledi.

Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in Antalya'nın merkez Kepez ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesinde yaşayan babası İlyas, annesi Günay ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit babası İlyas Sönmez, ''Oğlumun silahını verin bana, ben gideceğim. Tek başıma gideceğim. 4 tane çapulcu dağa çıkmış, orduya meydan okuyor. Ben Kürdüm, Vanlı'yım, Erciş'tenim'' diye konuştu.

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt'un Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Pirsultan Mahallesi'nde yaşayan ailesine de acı haberi askeri yetkililer verdi.

Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın Konya'nın Karapınar ilçesindeki baba ocağına da ateş düştü. İlçe halkı acı haber üzerine taziyelerini bildirmek için Ala ailesinin evine akın etti.

Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi'nin (32) Afyonkarahisar'da yaşayan ailesi de acı haberi askeri yetkililerden öğrendi. Emekli polis memuru baba Mehmet Çiftçi, anne Hanım Çitfçi ve eşi Ayşe Çiftçi, büyük üzüntü yaşarken şehit ailesinin evine Türk bayrakları asıldı.

Adıyaman'da yaşayan Piyade Er Serdar Küpeli'nin baba ocağına da ateş düştü. Küpeli'nin şehit olduğu haberi alan baba Mehmet ve anne Ayşe Küpeli gözyaşlarına hakim olamadı.

Büyük üzüntü yaşadıklarını belirten baba Küpeli, ''Ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim. Bu bayrak hiç bir zaman inmeyecek'' dedi. Baba Küpeli, taziye ziyaretine gelen Vali Yardımcı Murat Süzen'e oğlunun şehit olacağının içine doğduğunu söyledi. Serdar Küpeli'nin terhisine 59 gün kala şehit olduğu öğrenildi.

20 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Uluslararası haber ajansı AFP'ye konuşan yerel kaynaklar ise yaşanan çatışmada 20 teröristin öldürüldüğünü söyledi.

AA-DHA

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezine PKK'lı teröristlerce silahlı saldırı düzenlendi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, teröristlerin 4 farklı noktaya düzenlediği saldırıda 9 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Saldırının dün saat 22.00 sıralarında yapıldığı, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ancak 9 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü belirtildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, "Beytüşşebap'ta teröristler askeri üs noktalarına saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. 9 güvenlik görevlisi de şehit oldu. Şehitlere Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" açıklamasını yaptı.

Şehitler, bugün Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek.


Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezinde polis karakoluna PKK'lılar tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Hürhaber.com'un elde ettiği ilk bilgilere göre, Akşam saat 22.00 sıralarında ilçe merkezindeki karakola ve diğer kamu binalarına uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'lılar, güvenlik güçleri tarafından karşılık verildi. Can kaybı ya da yaralı olup olmadığı hakkında henüz bir bilgi edinilemezken, çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Öte yandan bölgedeki istihbarat kaynaklarından elde edilen ilk bilgilere göre, PKK'nın bu eyleminin Güvenlik güçleri ve kamu kuruluşlarına eş zamanlı olduğu kaydediliyor. Yoğun çatışmanın devam ettiği bildirilirken, bölgede tamamen bir savaş görüntüsünün olduğu ileri sürülüyor.

9 ŞEHİT

Bölgede elektriklerin ve telefon hatlarının kesik olduğu, bölge halkının evlerine kapandığı kaydedilirken, ilk belirlemeye göre 9 askerin şehit olduğu söyleniyor. Güvenlik güçlerinin takviye istediği ancak, hava karanlığı ve elektriklerin kesik olması nedeni ile takviye ekibin bölgeye ulaşmasının zaman alacağı kaydediliyor. Yoğun ateş altında olan bölge de aydınlatma aracı olarak havanlar atılıyor.

HELİKOPTERLER BÖLGEDE

Şırnak 23. Tümen Komutanlığı'ndan 4 helikopterin saat 00:30 itibari ile bölgeye ulaştığı, ayrıca ve 2. Ordu Komutanlığı'ndan ise desteğin yola çıktığı kaydediliyor. Özel Harekat TİM'lerinin de hava desteği ile bölgeye indirildiği belirtiliyor. İlçe kaymakamının evinin yoğun bir saldırı altında olduğu ve güvenlik güçlerinin koruma altına aldığı belirtiliyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

00:56 itibari ile Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş'ın başkanlığında bir kriz masası oluşturulduğu kaydediliyor. Baydaş'ın ikamet ettiği evin ise koruma altına alındığı an itibari ile bir sıkıntının olmadığı belirtiliyor. Hürhaber.com'un ulaşmaya çalıştığı Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş'ın yoğun bir kriz toplantısı içerisinde olduğu ileriki saatlerde durum ile ilgili bilgilendirme yapacağı bilgisi veriliyor.

ŞIRNAK VALİSİ ÖZKAN, KRİZ MASASINDA

01:04 itibari ile Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın ve bölgedeki komutanlar ile birlikte 22:00 itibari ile bir kriz masası oluşturdukları ve olayı an an takip ettikleri kaydediliyor. Hürhaber.com'un ulaşmaya çalıştığı ancak kriz masasında olduğundan dolayı demeç veremeyen Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın olayı an an takip ettiği kaydediliyor. Şırnak Valiliği yetkilileri ise olayın an itibari ile kontrol altına alınmaya çalıştığı bilgisini paylaşıyor.

ŞEMDİNLİ'DEN SONRA BEYTÜŞŞEBAP

PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF haber Ajansı, Şemdinli'de gerçekleşen operasyonların benzerini sosyal medya ve internet medyasında başlatması, PKK'nın ikinci hain planını gözler önüne seriyor. Son dakika olarak asılsız haber veren PKK'ya yakın sitelerde adeta savaş görüntüsü verilirken, bölgeden sıcak haber alan hürhaber.com, bu tezi çörütüyor. Saldırıların kontrol altına alındığı bilgisi 01:22 itibari ile verilirken, bölgede İnsansız hava araçlarının ise istihbarat topladığı kaydediliyor.

İŞTE SALDIRI PLANI

Günyüzü, Ayvalık, Aşağıdere üzerinden Beytüşşebap'a ulaştıkları kaydediliyor. An itibari ile Ayvalık kırsalında PKK ile Güvenlik Güçleri arasında çatışmanın devam ettiği belirtiliyor.

KATO DAĞI CEHENNEME DÖNDÜ

02:00 ittibari ile Beytüşşebap İlçesi'nin yanı başında bulunan Kato dağı, TSK'ya ait kobra helikopterler tarafından cehenneme çevrildiği kaydediliyor. Şırnak Merkez'de bulunan 23. Sınır Tümen Komutanlığı'nda yoğun bir helikopter trafiğinin yaşandığı, yaralı askerlerin Helikopterlerle şehir merkezine getirildiği bilgisi veriliyor. Öte yandan olası bir müdahale için bölgeye acil kan ve sağlık malzemelerinin helikopterlerle gönderildiği ifade ediliyor. Konu ile ilgili Hürhaber.com'un ulaşmaya çalıştığı Şırnak Valiliği Özel Kalem Müdürü Murat Çetiner'in telefona yanıt vermemesi, Valilik binasında gerçekleştirilen kriz toplantısının devam ettiğini gözler önüne seriyor. Şırnak Devlet Hastanesi'nde de hareketli anların yaşandığı bilgisi de veriliyor.

Hürhaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber