4 Eylül 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül, saat 14.00'te Hatay Valisi Mehmet Cemalettin Lekesiz'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

Başbakan Erdoğan, saat 11.45'te Royal Dutch Sheel Üst Yöneticisi (CEO) Peter Voser'ı saat 13.15'te Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'i, saat 14.30'da İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'yı kabul edecek.

Bakanların ve bakan yardımcılarının faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 12.15'te Botswana Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Phandu Skelemani ile öğle yemeğinde bir araya gelecek.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 12.00'de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i makamında kabul edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 10.30'da Shell Üst Yöneticisi Peter Voser ile bir araya gelecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 10.00'da yurt dışından iadesi sağlanan tarihi eserleri Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtacak.

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, saat 10.00'da PTT tarafından hizmete alınacak Hızlı Geçiş Sistemi'nin tanıtım toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin gündemi

- MHP Ankara İl Başkanı Fetih Çetinkaya, saat 09.30'da bilgilendirme ve sohbet kahvaltısı düzenleyecek.

- İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca, Adnan Kahveci Mah. Caner Sok. No: 3 Beylikdüzü'nde saat 12.30'da, ?İşçi Partisi, Suriyeli Çetecileri Silahlandırıp Eğiten ?Bakanlık Onaylı' Kontrgerilla Merkezi'ni Açıyor? konulu basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), saat 10.00'da bu yılın 2. dönemine ilişkin ''Yapı İzin İstatistikleri''ni açıklayacak.

- Türk Tabipler Birliği, saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- 12 Eylül'ü Yargılama Platformu, saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.

- SES Ankara Şubesi, saat 12.30'da Adliye önünde bir araya gelecek.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde saat 10.30'da basın açıklaması yapılacak.

- DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde saat 12.30'da, Bilgi Üniversitesi'nde işten çıkarılan işçiler için basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirecek.

- Şırnak Beytüşşebap'ta şehit olan piyade uzman çavuş Erdoğan Sönmez için öğle namazının ardından Muratpaşa Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek.

- Antalya'nın Alanya ilçesinde mevlit dönüşü 600 metre derinlikteki uçuruma yuvarlanan otomobilde hayatını kaybeden biri çocuk 5 kişinin cenazeleri öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

- Anadolu Ateşi Dans Grubu Genel sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, saat 19.00'da Aspendes Arena'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Şırnak Beytüşşebap'ta şehit olan piyade üsteğmen Sami Çiftçi için öğle namazının ardından Afyonkarahisar İmaret Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek.

- Beytüşşebap'ta şehit olan Bursalı er Süleyman Güleç, memleketi İznik'te toprağa verilecek.

- Beytüşşebap'ta şehit olan Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın cenazesinin memleketi Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Kesmez köyünde toprağa verilmesi bekleniyor.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------------------------

- A Milli Futbol Takım, Hollanda ile oynayacağı 2014 (Brezilya) Dünya Kupası Grup maçının hazırlıklarını saat 11.00'de (basına açık) ve 19.00'da yapacağı antrenmanlarla sürdürecek.

- Paralimpik Olimpiyat Oyunları Londra'da devam ediyor. (29 Ağustos-9 Eylül)


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Royal Dutch Shell Ceo'su Peter Voser, Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Mehmet Karaca'yı Başbakanlık'ta kabul edecek (11.45-14.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yurt dışından getirilen tarihi eserleri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtacak. (10.00)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT tarafından hizmete verilecek olan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) tanıtım toplantısına katılacak. (10.00)

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 10 askerin naaşları, memleketleri Konya, Tokat, Gaziantep, Antalya, Muğla, Bursa, Adıyaman, Afyonkarahisar ve Edirne'de düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek. Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi için Afyonkarahisar'da düzenlenecek törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katılacak.

Sivas Kongresi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ta düzenlenecek törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici katılacak. (14.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas'ta partisinin il başkanlığında basın toplantısı yapacak, Buruciye Otel'de partisinin MYK toplantısını gerçekleştirecek, STSO'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 4 Eylül Kampüsü protokol törenine katılacak. Törene, Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katılacak. (12.00-17.30)

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van'da TOKİ tarafından yaptırılan afet konutlarından bin 600'ünün Van Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu'nda yapılacak kura çekimi törenine katılacak, Edremit ilçesinde yapımı süren afet konutlarında incelemede bulunacak. (11.30-14.00)

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Mülteciler Alt Komisyonu üyeleri, Hatay'da Suriyeli sığınmacıların barındığı, aralarında Apaydın kampının da bulunduğu kamplarda incelemelerde bulunacak.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki hain saldırıda şehit olan askerlerden Piyade Komando Çavuş Süleyman Güleç (23)'in naaşı, Bursa'nın İznik ilçesi Müşküle köyünde öğle namazının ardından kaldırılacak. (13.00)

2. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (FotoFest)'nin tanıtılacağı basın toplantısı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Beyazid Salonu'nda yapılacak. (10.30)

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Çarşamba Valilik Binası'nda düzenleyeceği basın toplantısında, yeni ders yılı öncesinde hazırlıklar ve mevcut durumu değerlendirecek. (11.00)

Suriye ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile oynayacağı 2014 Dünya Kupası grup eleme maçı hazırlıkları, yapılacak çift antrenmanla Hollanda'da sürüyor. (12.00/20.00)

Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nın tanıtım toplantısı İstanbul'da yapılacak. (11.00)

Basketbolcu Hidayet Türkoğlu, NBA'deki takımının kampına katılmak üzere ABD'ye gidecek. (11.30)

Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları takip edilecek

Bursaspor'un, 3 yıllık anlaşma sağladığı Tuncay Şanlı, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçecek. (09.30)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber