Van SYDV de Aynı Hatayı Yaptı

Memurlar.net olarak defalarca vurgulamamıza ve gündeme getirmemize rağmen kamu kurumları personel alım ilanlarında küçük ama sonuçları büyük hatalar yapmayı sürdürmektedirler. Bu hataların sonuçlarına ise pırıl pırıl adaylarımız katlanmaktadır. Bunun son örneği ise VAN Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından verilen alım ilanıdır. Yazımızı okumak için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van SYDV de Aynı Hatayı Yaptı

KPSS uygulaması A Grubu, B Grubu ve Öğretmenlik olarak üç şekilde yapılmaktadır. A Grubu ve Öğretmenlik Grubu her sene yapılırken, B Grubu ise sadece çift yıllarda yapılmaktadır.

Konumuzla ilgili olan B Grubu KPSS'yi ele alacak olursak,

1- Bu sınav sadece çift yıllarda yapılmaktadır.

2- B Grubu puanları ile P3 (lisans), P93 (önlisans) ve P94 (ortaöğretim) kastedilmektedir.

3- B Grubu puanlar bir sonraki çift yılda yapılacak KPSS'ye kadar geçerlidir (yani 2 yıl).

4- B Grubu puanlar uygulamada özellikle Sözleşmeli Personel, Merkezi Yerleştirmeler, İtfaiye ve Zabıta Alımları ile İşçi Alımlarında kullanılmaktadır.

Kafa karıştıran durum ise tek yıllarda da yapılan KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavları nedeniyle bu yıllarda da P3 puanının hesaplanmasıdır. Yani P3 puanı hem tek yıllarda hem de çift yıllarda hesaplanmaktadır. Kurumlar ise bu puanı da B Grubu puan sanmakta ve B Grubu kapsamına giren personel alım ilanlarında tek yılların P3 puanını da başvuru şartları arasına eklemektedirler. Bu ise tamamen hukuka aykırı bir durumdur.

Bu şekilde verilen ilanlar sebebiyle, tek yıl P3 puanı (yani A Grubu puanı) olan bir aday, çift yıl P3 (yani B Grubu) puanına sahip olan bir adayın önüne haksız bir şekilde geçmektedir. Bir adayın başlaması gereken göreve başka bir aday haksız yere göreve başlamakta; bir adayın alması gereken maaşı haksız yere başka bir aday almaktadır.

Bunun son örneği ise Van Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından verilen Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi ilanında görülmektedir. Bu ilanın metnine baktığımızda ?Adaylarda Aranan Nitelikler? bölümünde;

?Son iki yıl geçerliliği olan (KPSS 2011-2012) puanlarından birinden KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak? şartına yer verildiği göze çarpmaktadır. Bu açıkça hukuka aykırı bir ilandır. Oysa ki, bu bölümde ? KPSS 2012 yılı P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak? ibaresi olmalıydı.

İLGİLİ MEVZUAT HÜKMÜ

Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliiğin 28. maddesi şu şekildedir:

Diğer kurum ve kuruluşlar
Madde 28- (Değişik birinci fıkra: 8/7/2009-2009/15245 K.) Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kamu kurum ve kuruluşlarının personel istihdamında geçerliliği devam eden KPSS sonuçları kullanılır. Bu şekilde istihdam edilecek personelden (A) grubu kadro niteliği taşıyanlar bu Yönetmelikte (A) grubu kadrolara atanacakların seçimine ilişkin hükümlere göre belirlenen adaylar arasından, (B) grubu kadro niteliği taşıyanlar ise merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan KPSS sonuçları ve puanları esas alınarak belirlenen adaylar arasından bu kurumların tabi olduğu mevzuat hükümleri çerçevesinde atanır.
Bu Yönetmelik kapsamına girmeyen kurum ve kuruluşlar, ilgili kadro ve görevleri için yapacakları sınavlara bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak KPSS sonuçlarına göre aday çağırabilirler.

Van Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın bu ilanı düzeltmesini umuyoruz.


Haberimizin yayınlanmasının ardından aşağıda belirtilen SYDV Başkanlıklarının da aynı hataya düşerek 2011 yılı P3 puanı şartı ile ilana çıktıkları görülmüştür. Bu kurumlarında kamu yararı adına ilanlarını düzeltmelerini umuyoruz.

1- Çanakkale Ezine SYDV Sözleşmeli Büro Görevlisi Alım İlanı
2- Burdur Yeşilova SYDV Personel Alım İlanı
3- Erzincan Kemah SYDV Personel Alım İlanı
4- Kastamonu Çatalzeytin SYDV Personel Alım İlanı
5- Tekirdağ Hayrabolu SYDV Personel Alım İlanı
6- Sinop Ayancık SYDV Personel alım İlanı
7- Zonguldak Çaycuma SYDV Personel Alım İlanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber