MHP'li Vekil: KPSS ile ilgili iddialar sonuçlanana kadar öğretmen atamaları yapılmasın/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, 7-8 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS 2012 ile ilgili ciddi iddiaların kamuoyuna yansıdığını belirtti. Milletvekili Işık, bu iddialar sonuçlanıncaya kadar öğretmen atamalarının yapılmaması gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Işık, ?İnternetten birkaç gün öncesinden bir grup sorunun sızdırıldığı, Dicle Haber Ajansı tarafından bir dergide bunların yayınlandığı sınavda çıkan soruların önceden sızdırılıp PKK'ya gelir sağlamak amacıyla bazı illerde satıldığı iddia edilen sorularda aynı sorular olduğu iddiaları gündemde. 11 Temmuz 2012 tarihinde ÖSYM'nin yayınladığı orijinal soru kitapçığı ile sınavdan bir gün önce sızdırılan kitapçığın tıpatıp aynı olması bu iddiaları gündeme getirdi. Acaba PKK, ÖSYM'nin elindeki orijinal nüshaya kadar nasıl ulaştı. Bu sorular kimler tarafından sızdırıldı. Bu iddialar cevaplandırılmadan 10 Eylül tarihinde yapılacak öğretmen atamaların vicdanları tekrar yaralayacağını paylaşmak istiyorum.? dedi.

Sınav sorularına önceden ulaşanların ayıklanarak geride kalanların atamaların yapılması gerektiğini belirten Işık, ?Sınav sonuçları bazı illerde bazı soruların önceden PKK aracılığı ile sızdırıldığının kanıtı olmuştur. Atanacak öğretmenlerin bir diğer memurların birçoğu da önceden sorulara ulaşan illerden geldiği milletin yüreği bir kez daha yaralanacak. Milletin evlatları gece gündüz bu sınavlara hazırlanırken birileri bir terör örgütüne kaynak yaratmak amacıyla sorulara ulaşıyorsa Türkiye bunu düşünmeli. 10 Eylül'de yapılacak öğretmen atamaları başta olmak üzere KPSS 2012 sonuçlarına göre hiçbir atama yapılmamalı. Ya da bu sınav iptal edilmeli.? diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i eleştirdi. Vural, ?Pedagojik yönden erken yaşta çocukların eğiteme alınması ile ilgili Bakan Dinçer bunu PKK'lılar istemiyor diyerek bu millete hakaret etmiştir. Bu milletten özür dilemesi lazım. 4+4+4 sistemine ben dert artı dert artı dert demiştim. Şimdi yok artı yok artı yok diyorum. Bahçelere prefabrik derslikler kurulacak.? dedi.

Ay-yıldızlı bayrak kadar göndere çekilmeyi hak eden başka bir bayrağın bulunmadığını kaydeden Vural, ?Ay yıldızlı bayrak bu milletin şerefidir, namusudur, bağımsızlığıdır, egemenliğidir. Bir takım görüntüler var. Bayrağımızı bir lojmandan kaldırılmasına yönelik talimatı kim vermişse ey hükümet buna cevap vereceksin. Bu coğrafyada her yerde ay yıldızlı bayrağın gönderde olmasından şeref duyarız. Ama bayrağı bir tahrik unsuru olarak görülüyor diye böyle bir adım atılmışsa bunun hesabını bu hükümet vermelidir. Kim ne yaparsa yapsın ay yıldızlı bayrak egemenliğin ve bağımsızlığın sembolü olarak gönderde daima dalgalanacak? şeklinde konuştu.

?Bir askeri aracımızın önüne bir paçavrayı koyuyorlar. Ve bir polisimiz bu paçavraya eli uzandığı zaman birileri durduruyor. Orada askerlerimizde polisimizde bu milletin namusu ve şerefidir.? diye konuşan Vural, ?Bayrağımıza yönelik bu girişimler karşısında kimler hangi aklı vermişse bilsinler ki orada askerimizin ve polisimizin mücadele azmine darbe vuranlardır. Onlar o bayrağı orada tutmayı da bilirler o paçavrayı da oradan indirmeyi bilirler indirmişlerdir de. Orada Türk bayrağını tutmak PKK paçavralarını yerle bir etmek için orada şehit oldular.? ifadelerini kullandı.

VURAL CHP'NİN SOSYALİST ENTERNASYONAL'E BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLMESİNİ ELEŞTİRDİ

CHP Genele Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sosyalist Enternasyonal'e başkan yardımcısı seçilmesini de eleştiren Vural, ?Yoldaş Kemal'in Başkan olma sürecinde CHP'nin teröre karşı terörü besleyenlere karşı ortaya koyduğu tavırdan sonra bugün BDP'nin Sosyalist Enternasyonal'de birlikte olduğu bir dönem. CHP'nin Kıbrıs ve terörle ilgili politikaları yüzenden çıkarılma ile kalanların bugün Sosyalist Enternasyonal'de bugün başkan yardımcılığı seviyesine yükselmesi aslında bu iki konuda nasıl bir dönüşüm yaşandığının hazin bir hikayesidir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber