Neden, öğretmen atama robotu yayınlamadık?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Neden, öğretmen atama robotu yayınlamadık?

Memurlar.net, 2011 yılı başından bu yana öğretmen atama robotu yayımlamaktadır.

Üstelik tüm okullar ogretmen.memurlar.net adresine işlenerek, herkesin tek bir sayfadan, okulun zorunlu hizmete tabi olup olmadığı, okulun adresi, okulla ilgili ziyaretçi görüşleri gibi tüm bilgilere ulaşması planlanmıştı.

Ancak, 4+4+4 sistemiyle birlikte okulların ismi değişmiş, bazı okullar ikiye bölünmüştür. Ayrıca çok sayıda yeni okul sisteme girmiştir.

MEB'in yazılım bölümü bütün bunlar olurken, okul kodlarındaki tüm eski sistemi bir kenara bırakmıştır.

Bir örnek verecek olursak, Malatya Darende'de bir lise 44100 kodu ile tebliğler dergisinde yayınlanmış ve okul servisine işlenmiş olsun. Bu okulun ismi Anadolu olunca, MEB'in normalde aynı okul koduyla devam etmesi gerekirdi. Ancak 2012/2 öğretmen tercih kılavuzunda okul kodları bütünüyle değişmiştir. Bu da okul sisteminin güncellenmemesi, değişen okul isimlerinin sisteme girilememesi anlamına gelmektedir.

memurlar.net olarak bizler okul kodları üzerinden sistemi kurduğumuz ve 40 bin okulu isim bazında karşılaştırma imkanımız olmadığı için 2 yıllık birikimimin bir anlamda çöpe gitmiştir.

Okul sistemi güncel olmadığı ve kodlar 2012/1'de yer alan kodlar ile eşleşmediğinden, bu atama döneminde öğretmen atama robotu oluşturulamamıştır.

Üyelerimize duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber